20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkanen ja Samooja viisi lyöntiä kärjestä Wentworthissa – kolme suomalaista cut-rajan yläpuolella

Tapio Pulkkanen teki torstaina viisi birdieä ET:n huipputurnauksessa. Kuva: Getty Images

Mikko Korhonen ei ollut tyytyväinen tekemisensä laatuun ET:n lippulaivaturnauksen ensimmäisellä kierroksella.

Suomalaiset aloittivat kohtalaisen hyvin Lontoon lähistöllä Wentworth Clubin kentällä pelattavan European Tourin Rolex-sarjan kilpailun. Parhaiten avauspäivän urakasta suoriutuivat Tapio Pulkkanen ja Kalle Samooja, jotka käyttivät kierrokseensa 71 lyöntiä. Yksi alle -tulos riittää 18 reiän jälkeen jaettuun 32. sijaan.

Samoojan kierros käsitti kolmen birdien ohella kaksi bogia. Yhdeksänneltä reiältä startannut turkulainen oli kierrostaan 13. reiän (kentän 3.) jälkeen yli parin, mutta onnistui pyöräyttämään tuloksen ”pakkaselle” 14. ja 16. reiän birdieillään.

”Se on taas kisa potkaistu käyntiin ihan kelpo suorituksella. Etuysi meni vähän tsemppailuksi. Hyviä pareja liuta. Takaysillä vähän rupesi lyönti osumaan ja sain käännettyä kierroksen positiiviseksi kokemukseksi”, Samooja kertoi tiedotteessa.

Niin ikään ysiltä aloittaneen Pulkkasen kierros käsitti viiden birdien ohella kaksi bogia ja yhden tuplabogin. Hänkin teki kierroksen viimeisen kolmanneksen (3 – 8) puitteissa kaksi birdieä kammeten itsensä kymmeniä sijoja ylöspäin tulosluettelossa.

”Kaikki muu toimi tänään hyvin paitsi draivaamisessa olin vähän ongelmissa. Etuysillä varsinkin oli melko haastava puuskittainen tuuli. Kenttä istuu hyvin silmään, ja huomenna isompaa vaihdetta”, Pulkkanen sanoi.

Huomenna kulkee.

Lyönnin verran Samoojaa ja Pulkkasta enemmän kierrokseensa käyttänyt Sami Välimäki (T47) aloitti bogilla, mutta teki perään kolme nopeaa birdieä. Jatko sujui hieman tukkoisemmin ja bogi-saldo karttui vielä kahdella.

”Hyvää avauspelaamista, mutta lähestymislyönnit olivat vääränmittaisia. En päässyt paikoille, ja tein pari helppoa bogia”, Välimäki sanoi.

”Huomenna kulkee”, hän jatkoi uskoa valaen.

Tuloksen 73 (+1) pelannut Mikko Korhonen jakaa 69 sijaa. Matkaa ennustetun cut-rajan yläpuolelle on yksi lyönti.

”Aika märkä oli kenttä ja siksi se pelaa pitkänä. Vähän laatua puuttuu omasta tekemisestä tällä hetkellä. Totuus on, että hyvä peli riittää tällä hetkellä nippanappa jatkoon. Ei kauhean kiva tilanne, mutta ei mahda mitään. Näillä mennään ja yritetään pysyä positiivisena”, Korhonen sanoi.

European Tourin lippulaivaturnauksen BMW PGA Championshipin paalupaikalle ankkuroituivat Englannin Tyrrell Hatton, Korhosen kanssa pelannut Etelä-Afrikan Justin Harding sekä Espanjan Adri Arnaus. Kolmikko pelasi torstaina tuloksen 66 (-6).

Pohjoismaalaisista parhaana on kahdeksatta sijaa jakava Tanskan Joachim B. Hansen (68/-4).

Suomalaisten lähtöajat toisella kierroksella (Suomen aikaa):

9.45 Renato Paratore ITA-Mikko Korhonen-Justin Harding RSA
9.55 Sami Välimäki-Jason Scrivener AUS-Andrea Pavan ITA
10.45 Gaganjeet Bhullar IND-Tapio Pulkkanen-Justin Walters RSA
11.05 Kalle Samooja-Shubhankar Sharma IND-Jeff Winther DEN

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje