[6][5]

[6][5]

Pulkkanen ja Korhonen painoivat kierroksensa miinukselle alun kompuroinnin jälkeen

getty images

Molemmat suomalaiset ovat oman kierroksensa jälkeen 20 parhaan joukossa rahakkassa Rolex Series -turnauksessa.

Tapio Pulkkanen tykitti kuusi birdieä Wentworth Golf Clubin vaikeaksi tiedetyllä kentällä BMW PGA Championship -kilpailun ensimmäisellä kierroksella torstaina. Tulosta rasittivat viisi bogia, jotka syntyivät yhtä lukuun ottamatta kierroksen kolmella ensimmäisellä ja kolmella viimeisellä reiällä. Kyseiset reiät kuuluvat tilastojen valossa avauskierroksen vaikeimpiin.

”Alku oli tänään hankala. Taistelin hyvin birkkuja kierroksen puolivälin kulmilla. Loppu jäi vähän hampaankoloon. Palaset ovat kuitenkin jo hyvin kohdillaan. Tarkkaa peliä huomenna ja mahdollisuus huippukierrokseen on olemassa”, Pulkkanen pohti.

Mikko Korhosen kohdalla haasteet kohdistuivat kentän etuysille. Korhonen teki sen aikana neljä bogia ja yhden birdien. Ysireiällä birdien makuun päästyään Korhonen tehtaili niitä vielä neljä lisää sortumatta enää bogeihin kertaakaan.

”Toinen puolisko kierroksesta oli tänään hyvä. Alku oli tahmeaa, en oikein tiennyt, mihin pallo lähtee. Olin neljä yli kahdeksan reiän jälkeen, ja tuntui kyllä pahalta. Pikkuhiljaa sain kiinni lyöntiasennosta ja sitä kautta pelaamisesta. Loppua kohti lyöminen oli jo hyvää. Täytyy vain taistella, eikä luovuttaa”, Korhonen kommentoi.

Korhonen oli tylyn tehokas etenkin kentän par-viitosilla tehden birdien kaikilla takaysin par-viitosilla, joita yhdeksikön aikana on poikkeuksellisesti kolme kappaletta.

Molempien suomalaisten tulos avauskierrokselta oli näin ollen 71 (-1). Kaksikko jakaa sijaa 27 kun kierros on yhä kesken.

Kisan kärjessä Matt Wallace (-7, 17 reikää) ja Henrik Stenson (-6) ovat löytäneet karmaisevan vireen, mutta muilta osin tulostaso on pysynyt maltillisena. Noin kolmasosa kilpailijoista on kuitenkin yhä kentällä tai odottamassa kierroksensa alkamista eikä suomalaisten lopullista sijoitusta sen takia voi vielä kuin arvailla.

Menestyminen palkintoarvoltaan peräti seitsemän miljoonan dollarin eli noin 6,4 miljoona euron kisassa olisi suomalaisille kuitenkin enemmän kuin tervetullutta niin taloudellisessa mielessä kuin Race to Dubai -listan pisteidenkin valossa.

Perjantaina Pulkkanen käynnistää kierroksensa kello 13.00 ja Korhonen kello 13.30 Suomen aikaa.