Pulkkanen ja Korhonen aloittivat finaalipaikan metsästyksen tyylillä - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkanen ja Korhonen aloittivat finaalipaikan metsästyksen tyylillä

Mikko Korhonen ja Tapio Pulkkanen takoivat birkkuja kuin liukuhihnalta, mutta helpolla Fire-kentällä samaan pystyi moni muukin pelaaja.

Euroopan kiertueen finaalipaikat ratkotaan tällä viikolla Etelä-Afrikassa ja Dubaissa, jossa finaalikin ensi viikolla pelataan. Kun tällä viikolla pelataan poikkeuksellisesti kaksi kilpailua, käynnistettiin Golf in Dubai Championship jo tänään keskiviikkona. South African Open alkaa tavanomaiseen tapaan torstaina.

Suomen nelikosta kolme painoi avauskierroksensa alle parin. Heistä terävimmin kisan aloitti Mikko Korhonen. Hän teki yhden bogin, mutta sen vastapainoksi peräti seitsemän birdieä. Korhonen jakaa kierroksensa jälkeen kisassa 12. sijaa tuloksella 66 (-6).

”Aika kova on taso. Varmaan johtuu ainakin osaltaan siitä, että kentän raffit ovat aika kevyet. Minulta tämä oli hyvä startti, ja takaysillä oli oikein hyvää peliä. Tästä on hyvä jatkaa!” Korhonen kommentoi.

Korhonen aloitti kierroksensa tiiltä 10. Ensimmäiset yhdeksän reikää sujuivat tunnustellen kahden birdien ja yhden bogin myötä, mutta jälkimmäisellä yhdeksiköllään hän takoi peräti viisi birdieä.

Paljon pekkaa pahemmaksi ei jäänyt Tapio Pulkkanen. Dubaissa peliään viime viikon loppupuolelta asti hionut ”Hattu-Tapio” oli Jumeirahin Fire-kentällä vahvassa vireessä viimeistellen kuusi birdieä ja tehden vain yhden bogin. Etenkin par-viitosilla tekeminen oli tehokasta. Kentän neljästä par-viitosesta Pulkkanen selvitti kolme neljällä lyönnillä.

Pulkkasen 67 lyönnin (-5) kierros riittää hieman yllättäen vasta jaettuun 20. sijaan, sillä kisan tulostaso oli keskiviikkona todella kova. Neljän kärkeen vaaditaan tulos 63 (-9) ja piikkipaikalle peräti 61 (-11) lyönnin kierros. Siihen pystyi keskiviikkona Englannin Andy Sullivan.

Tiiltä 10 kierroksensa käynnistänyt Sullivan tykitti päivän mittaan 11 birkkua, eikä sortunut kertaakaan bogiin. Kierrostulos 61 on Firen-kentän uusi kenttäennätys.

Kierroksen keskivaiheilla Sullivan takoi peräti kuusi birdieä putkeen rei’illä 15–18 ja 1–2. Fire-kentällä ei ole aikaisemmin pelattu European Tourin kisaa. Sisarkenttäänsä Earthia lyhyempi ja hitusen helpompi kisa-areena ei pystynyt pitämään puoliaan ET:n huippuja vastaan, ja 107:stä osallistujasta 74 avasi kisansa alle parin.

Toista sijaa jakavat Ranskan Antoine Rozner sekä Englannin Matt Wallace ja Ross Fisher ovat kahden lyönnin päässä. Tuloksessa -8 on Skotlannin Craig Howie ja tuloksessa -7 kuusi pelaajaa, joista kahden kierros on vielä kesken.

Sami Välimäki pelasi bogittoman kierroksen, mutta birdieputki ei toden teolla auennut vielä avauskierroksella. Välimäki jakaa kierroksensa jälkeen sijaa 52 tuloksella 70 (-2).

Suomalaisittain päivän värikkäimmästä tuloskortista vastasi tänään Kalle Samooja. Neljän birdien ohella kortissa oli kolme bogia ja yksi tupla. Tulos 73 (+1) riittää jaettuun 86 sijaan.

”Oli kyllä onnetonta peliä tänään kaikin puolin. Kenttä ei myöskään tarjoile mitään sykähdyttävää pelikokemusta, joten vähän haastava löytää taistelutahtoa. Kaivetaan aavikolta uusi mato huomiseen koukkuun”, Samooja sanoi.

Suomalaisten lähtöajat torstaina Suomen aikaa:

Tapio Pulkkanen 5.10
Mikko Korhonen 5.30
Sami Välimäki 5.30  (tii 10)
Kalle Samooja 10.10

Lue seuraavaksi: Korona vei Sami Välimäen pelikaverit Dubaissa

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje