Pulkkanen hyytyi Italian Openissa – McGowan palasi voittajaksi 11 vuoden tauon jälkeen - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[19][33]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Pulkkanen hyytyi Italian Openissa – McGowan palasi voittajaksi 11 vuoden tauon jälkeen

Tapio Pulkkasen hyvä peliote kirposi sunnuntaina. Kuva: Getty Images

Kilpailua lähes alusta lähtien johtanut Laurie Canter menetti voiton kalkkiviivoilla.

Suurin toivein Italian Bresciassa pelatun European Tourin kilpailun päätöspäivään lähtenyt Tapio Pulkkanen (-11) joutui pettymään sunnuntaina. Kuudentena 54 reiän jälkeen ollut Pulkkanen käytti kierrokseensa 75 lyöntiä, ja putosi lopputuloksissa jaetulle 39. sijalle.

Pulkkasen peli oli heti kierroksen alussa tervanjuontia. Hän teki viiden ensimmäisen reiän jaksossa kolme bogia, tilastoituaan Chervo Golf Clubin kentän rei’illä 1–5 aiempina päivinä yhteensä kahdeksan birdieä.

”Hattu-Tapio” sai birdie-tilinsä etuysillä auki, mutta kuudennen ja yhdeksännen reiän onnistumisia varjosti kasilla korttiin livahtanut tuplabogey. Toinen kenttäpuolisko sujui tasapainoisesti yhden birdien ja yhden bogin merkeissä, mutta odotettua loppukiriä ei koskaan nähty.

Kolme ensimmäistä päivää erinomaista golfia esittänyttä Pulkkasta heikommin sunnuntaina pelasi vain jatkoon päässeistä viimeiseksi jäänyt Steven Tiley.

”Vaikea päivä oikeastaan ekasta väylästä lähtien. Ei ollut pitkä lyönti kohdallaan. Aika lailla oikealle lähti koko päivän, ja sitä yritin korjata, mutta ei onnistunut tänään”, Pulkkanen harmitteli.

Pulkkasella oli tilausta viikonvaihteessa kunnon menestykselle. Hän esitti edellisessä kilpailussaan BMW PGA Championshipissä nousujohteisia otteita, joita nähtiin myös Italian Openin kolmena ensimmäisenä päivänä. Lähipeli oli iskussaan, ja myös kangerrelleet pitkät lyönnit olivat alkaneet totella paremmin. Peliseurana finaalikierroksella ollut Martin Kaymer ei kuitenkaan onnistunut sytyttämään Pulkkasta samanlaiseen menoon kuin toiset keskieurooppalaiset, Bernd Wiesberger ja Sebastian Heisele päivää aikaisemmin.

Reilut 5500 euroa tienanneen Pulkkasen kauden parhaana sijoituksena pysyy edelleen tammikuussa pelatun South African Openin 15. tila. Suurin palkintosumma, lähes 23 000 euroa, on sekin tullut tammikuussa käydystä Dubain turnauksesta.

Italian Openin avauskierroksella haamutuloksen, 60, pelannut Englannin Laurie Canter (-19) pysytteli torstaiaamusta aina neljännen kierroksen 16. reiälle asti kisan kärjessä. Hän nousi heti seuraavan reiän birdiellä takaisin Ross McGowanin (-20) seuraksi johtopaikalle, mutta ei pystynyt vastaamaan 18. reiällä maanmiehensä tekemään birdieen.

Ykköstila oli Lontoossa asuvalle 38-vuotiaalle McGowanille uran toinen European Tourilla. Voittojen välillä ehti vierähtää peräti 11 vuotta. Ensimmäinen voitto tuli kauden 2009 Madrid Mastersissa, jossa McGowan jätti Mikko Ilosen kakkoseksi.

Maailmanlistalla parhaimmillaan 63:ntena ollut McGowan on sahannut viimevuosina ET:n ja Challenge Tourin välillä. Hän voitti kilpailun Sunshine Tourilla vuonna 2015 ja oli viime vuoden keväällä Tšekin CT-kisan ykkönen. Turnauksia on koluttu paljon, ja ratkaisuhetkillä hänellä riittikin kokeneempana kylmäpäisyyttä kääntää Italian Open edukseen.

Sijalle 560 rankatun McGowanin voitto tuli silti kuin yöstä. Hän oli pelannut ennen tämän viikon turnausta tänä vuonna 16 kilpailua European Tourilla, joista yli puolet oli tuottanut karsiutumisen. Paras sijoitus oli syyskuussa Portugalissa pelatun ET:n ja haastajakiertueen yhteiskilpailun 42. sija.

Kahdeksan kertaa European Tourin karsinnat kahlannut Canter, 30, on saamassa hiljalleen jalkaa oven väliin pääkiertueelle. Nyt tuli jo kauden kolmas top 10 -sijoitus Hero Openin kymmenennen ja Wales Openin viidennen sijan jatkeeksi.

Viimeisellä reiällä birdien taistellut Belgian Nicolas Colsaerts (-19) kiipesi sunnuntain hyvällä pelillä Canterin rinnalle jaetulle toiselle tilalle.

Pohjoismaalaisista ainoana top 10:een ylsi viidennen sijan jakanut ja päivän kovinta tulosta sivunnut Norjan Kristoffer Reitan. Norjalaiset ovat saaneet nostetta PGA Tourilla menestyvän Viktor Hovlandin otteista, sillä myös Kristoffer Venturalta löytyy PGA Tourin kauden 2020−2021 kisoista kaksi top 7 -sijoitusta.

Reitanin kauppiassuvulla on jollain tavalla lähes jokaista suomalaista koskettavia bisneksiä maassamme, sillä R-kioskit ovat nykyään perheyhtiön omistuksessa.

Lue seuraavaksi: Iskussa oleva Pulkkanen kohensi jälleen sijoitustaan Italian Openin top 10:ssä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • golftintti says:

    Viimeinen kierros oli varmasti pettymys Pulkkaselle. Me tiiviisti golfia seuraavat nautittiin taas kerran Pulkkasen tyylikkäästä pelistä eikä tähän syksyn ankeuteen voisi parempaa viihdykettä olla.
    Nyt on ainakin 4 suomalaista, joilla on kaikki mahdollisuudet tehdä hyvää tulosta.
    Onneksi kausi vielä jatkuu, ainakin toistaiseksi siltä näyttää.