15.–22.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][11]
KilpailuaSuomalaista
Challenge Tour - Kilpagolf

Puikot sieraimiin ja putkilot Irlantiin – ET-ja CT-pelaajat joutuvat tekemään kotitestin ennen kuin kisalupa heltiää

Roope Kakko on Challenge Tourin rankingissa sijalla 70. Kuva: Getty Images

Testitulostaan torstaiksi odotteleva Roope Kakko on lähdössä Cádiziin korkein odotuksin, sillä lyönti on lähtenyt harjoituksissa paremmin kuin koskaan.  

European Tourin ja Challenge Tourin pelaajat ovat heinäkuusta lähtien tehneet ennen kisapaikalle matkustamistaan omatoimisen koronavirustestin, joka toimitetaan kuriiripalvelun välityksellä Irlantiin analysointia varten.

Omatoimitestin suorittaneet pelaajat saavat testituloksen sähköpostitse kahden päivän kuluessa. Mikäli tulos on negatiivinen, pelaaja voi matkustaa normaalisti; positiivinen tulos tarkoittaa taas sitä, että lupa kilpailla seuraavassa turnauksessa on evätty.

Pelaajilla on huomattava vastuu testin suorittamisesta oikein, sillä testipuikkoa on pyöriteltävä tarkkojen ohjeiden mukaisesti kummassakin sieraimessa kymmenisen sekuntia. Liian lepsusti tehty testi voi huonommassa tapauksessa johtaa siihen, että matkaan lähtee virusta kantava henkilö.

European Tour julkaisi elokuusssa Twitter-tilillään videon, kuinka omatoimitesti suoritetaan. Jokainen voi päätellä videolta itse, miten hyvin näytteenotto kiertueen konkareihin kuuluvalta Paul McGinleyltä sujuu.

Roope Kakon omatoimitestauksesta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

”Sitähän ei voi tietää, tekevätkö kaikki sen niin kuin pitää, mutta ei tuon asian laistamisesta mitään hyötyä ole. Ennen kisaa terveydenhuoltoon kuuluvan henkilön tekemä viimeinen testaus määrittelee, voidaanko sinut päästää kisakuplaan ja pelaamaan”, Kakko sanoi.

Kakko päättää ensi viikolla lähes 1,5 kuukautta kestäneen kilpailutaukonsa kahdella peräkkäisellä Espanjan Cádizissa pelattavalla haastajakiertueen turnauksella. Lähtö reissuun on perjantaina, mikäli testitulos sen sallii.

Omatoimitestaus on kulut maksavalta European Tourilta hyvä ratkaisu, sillä sen avulla myös oireettomat virusta kantavat pelaajat välttyvät koronan levittämiseltä ja turhalta matkustamiselta kisapaikalle. Omatoimitestausvelvollisuus koskee myös pelaajan caddieta.

Tärkeintä saada pidennettyä kautta

Tauon aikana Roope Kakko kertoi käyneensä 2–3 kertaa viikossa rangella harjoittelemassa lyöntiä. Sen sijaan pelaaminen on jäänyt hieman vähemmälle syksyn ehdittyä pitkälle ja ilman muututtua koleammaksi.

”Odotukset ensi viikkoa kohtaan ovat ihan korkeat, sillä olen lyönyt palloa paremmin kuin koskaan. Kiva päästä vielä kilpailemaan, kun en ole oikein innostunut halliharjoittelusta ja talvileiritkin peruuntuivat.”

Marraskuun turnauksissa parasta hänen mielestään on mukavasti pidentyvä kausi. Kyseiset kilpailut eivät sinänsä ole Kakolle ”must”, sillä tie Challenge Tourin rankingin kautta pääkiertueelle on tänä vuonna tukossa.

Ainoa reitti ylimmälle kiertuetasolle olisi ollut voiton saavuttaminen jossakin kauden kolmessa ET:n ja CT:n yhteiskilpailussa.

”Ne olivat ja menivät. Nyt pelataan nämä kaksi turnausta, ja katsotaan riittävätkö rahkeet finaaliin”, hän sanoi.

Challenge Tour Grand Final pelataan marraskuun toiseksi viimeisellä viikolla Mallorcalla. Kisaan otetaan rankingin 45 parasta. Kakko on Road to Mallorca -listalla 70:ntenä. Oliver Lindell on parhaana suomalaisena 40 sijaa korkeammalla.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • BayStream says:

    Naisilla tämä on ollut standardi jo koko kesän sillä poikkeuksella, että näytteet menevät Englantiin (nopeimmillaan tulos tuli seuraavana iltana). Nyt Dubai-Saudi-Espanja keikalle pitää aluksi antaa negatiivinen näyte kotimaassa 72h ennen Dubaihin saapumista.
    Testejä on tehty ja tehdään myös kisapaikalle saavuttua ja seuraavaan lähdettäessä aivan kuten nyt miehillä. Ainakin tietää olevansa virusvapaa tietyn aikaa 🙂