Pressel johtoon New Yorkissa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Pressel johtoon New Yorkissa

Pystyykö Morgan Pressel katkaisemaan sunnuntaina aasialaisten voittoputken major-turnauksissa? Kuva: All Over Press

Tuloksen 70 lyönyt Morgan Pressel siirtyi Rochesterissä, New Yorkissa pelattavan LPGA Championshipin kärkipaikalle 36 reiän jälkeen. Kokonaistilanteessa kuusi alle olevan Presselin lähimmät uhkaajat ovat maailmanlistan ykkönen Inbee Park sekä ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa ollut Chella Choi. He ovat Presseliä kaksi lyöntiä jäljessä.

Locust Hill Country Clubin kenttä sai myös lauantaina sadetta, mutta pelaamista se ei estänyt. Pressselin startatessa iltapäiväkierrokselleen 10. lyöntipaikalta, väylät olivat jo varsin märät, mutta amerikkalaisen peli lennokasta. Hän teki viiden ensimmäisen reiän sisällä kolme birdietä

Presselin tahti kuitenkin laantui kahden bogin muodossa ennen kierroksen puoliväliä. Päivän neljännen ja viimeisen birdiensä hän teki kentän kahdeksannelle (Presselin 17:s) reiälle.

”Sain hyvän alun ja olin tehdä birdien jo heti ensimmäisellä reiällä”, Pressel sanoi. ”Sitten löin parilla seuraavalla väylällä avaukseni oikealle, mutta sain pelastettua niistä parit. 14. ja 15. reiän birdiet toivat mukavan tunnelman peliin.”

Sarah Jane Smith jakaa neljättä sijaa Amy Yangin, Jiyai Shinin ja Sun Young Yoon kanssa. Aasialaisten panos on jälleen hieno, sillä kymmenen joukkoon mahtuu kuusi korealaista.

Skotlannin Catriona Matthew (-2) jakaa seitsemättä sijaa parhaana eurooppalaisena. Saksan Caroline Masson (-1) on sijalla 12. Pohjoismaalaisista Ruotsin Pernilla Lindberg (par) mahtuu 15:n joukkoon.

Turnauksen avauspäivänä ei päästy kaatosateen vuoksi kentälle lainkaan, joten cut-rajan selvittäneet pelaajat urakoivat sunnuntaina 36 reikää.

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje