”Postimiehen” unelmaviikonloppu – voitto, lähes 1,3 miljoonaa dollaria palkintorahaa ja paikka Open Championshipiin - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

”Postimiehen” unelmaviikonloppu – voitto, lähes 1,3 miljoonaa dollaria palkintorahaa ja paikka Open Championshipiin

John Deere Classicin kolme parasta, J.T. Poston, Christiaan Bezuidenhout ja Emiliano Grillo saivat paikan Open Championshipiin. Kuva: Getty Images

Jason Dufneriin verrattu J.T. Poston herättää huomiota eleettömyydellään.

John Deere Classicin avauskierroksella tuloksen 62 pelannut J.T. Poston (-21) ei missään vaiheessa suostunut väistymään kisan johtopaikalta. Se johti Silvisissä Illinoisissa käydyssä turnauksessa kolmen lyönnin voittoon, ja tuotti uran ensimmäisen paikan Open Championshipiin.

Poston aloitti sunnuntaina kolmella peräkkäisellä birdiellä, joita seurasi välittömästi kaksi bogia. Emiliano Grillo nousi 10. reiän birdiellään hiostamaan ”Postmania” lyönnin päähän, mutta 12. ja 14. reiällä tulleet bogit osoittautuivat kalliiksi hänen voittohaaveilleen. Vaikka Poston ei tehnyt bogiensa jälkeen kuin yhden birdien TPC Deere Run -kentän 17. reiällä, oli voitto hänen suuntaansa kallellaan sisääntulon puolivälistä lähtien.

”On vaikea olla ajattelematta johtoaan ja maaliviivaa, kun on päivästä toiseen kärjessä. Flener (caddie Aaron) teki hyvää työtä pitääkseen minut keskittyneenä vain seuraavaan lyöntiin. Tämän viikon jälkeen tiedän, että näillä hermoilla voi pelata ja voittaa. Saatan paineesta huolimatta yltää vahvaan suoritukseen”, Poston sanoi.

Voitto oli lähes 1,3 miljoonaa dollaria palkintorahaa tienanneelle Postonille, 29, toinen PGA Tourilla. Ensimmäinen tuli kolme vuotta sitten Wyndham Championshipissä, jossa hän niin ikään pelasi pelkkiä kuutosella alkavia kierrostuloksia.

Hiljainen mies on herättänyt huomiota lähes ylirauhallisella olemuksellaan.

”J.T. ei koskaan hätkähdä, meni kentällä sitten hyvin tai huonosti. Hän ei ole ihan Jason Dufner, mutta lähellä sitä”, kaksinkertainen major-voittaja Zach Johnson sanoi.

Western Carolina Universityn college-golfjoukkueessa menestyksekkäästi pelannut Poston siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2016 vailla paikkaa millekään kiertueelle. Hän sai maanantaikarsintojen kautta jalkaa oven väliin USA:n kakkoskiertueelle ja onnistui hankkimaan kortin PGA Tourille jo seuraavaksi kaudeksi.

Vuoden 2019 Wyndham Championshipissä Poston teki kovan tempun pelattuaan koko kilpailun ilman bogeja. Tähän oli PGA Tourilla pystytty edellisen kerran 45 vuotta aikaisemmin.

Fysiikkavalmentaja Randy Myers on tehnyt yhteistyötä Postonin kanssa siitä lähtien kun tämä ryhtyi ammattilaiseksi kuusi vuotta sitten. Maailmanlistalla sijalle 58 noussut Poston on saanut Myersin ohjelmien avulla lisää voimaa ja tehoa lyöntiinsä.

”Hän painoi 68 kiloa valmistuttuaan yliopistosta. Painoa on tullut yli kymmenen kiloa lisää, mutta hän näyttää edelleen laihalta”, Myers sanoi.

Ensi viikolla pelattavaan kauden viimeiseen major-turnaukseen Open Championshipiin Poston osallistuu ensimmäisen kerran. Hänen ohellaan paikan St Andrewsissa pelattavaan juhlavaan 150. Openiin saivat toisen sijan John Deere Classicissa jakaneet Christiaan Bezuidenhout ja Emiliano Grillo.

”Olen aina halunnut pelata Openin millä tahansa kentällä. Mutta tämä ensimmäinen kertani on St Andrewsissa. En malta odottaa nähdäkseni millaista siellä oikein on”, Poston totesi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje