20.–27.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[4][6]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - Kilpagolf

Portugalin ET-kisassa par on paperia

Tapio Pulkkanen aloitti kisan Kalle Samoojaa terävämmin. Jatkopaikka on silti yhä molempien ulottuvilla.

Viime viikolla Euroopan kiertueella voitettiin tuloksella +2. Tällä viikolla Portugalin Vilamourassa se tuskin tulee riittämään edes jatkokierroksille, sillä Dom Pedron Victoria-kenttä ei tunnu tarjoavan ET-huipuille kummoistakaan haastetta.

Kisan kärjessä yllätysnimi Liam Johnston, maailmanlistalla sijalla 631, on tuloksessa -10 (61). Toisena oleva Julien Guerrier, mailmanlistalla sijalla 667,  teki tuloksen -9 (62) ja kolmantena oleva Laurie Canter tuloksen -7 (64).

Par-tulos ei riitä kilpailussa edes 60 parhaan joukkoon.

Tulosmurskajaiset eivät ole ensimmäiset laatuaan Victoria-kentällä. Kaksi vuotta sitten Oliver Fisher taikoi samaisella areenalla Euroopan kiertueen ensimmäisen ja toistaiseksi ainoan 59 (-12) lyönnin kierroksen. Torstaina Fisher joutui tyytymään 71 (par) lyönnin kierrokseen.

Kisan suomalaisista Tapio Pulkkanen löysi avauspäivänä tekemiseensä hyvän vireen. Hän selvitti kierroksensa 70 (-1) lyönnillä. Tulos riittää sijaan 46, kun kierros on yhä kesken noin puolelta kilpailijoista. Pulkkasen tuloskortissa oli kolmen birdien lisäksi kaksi bogia.

Kalle Samooja ei saanut kilpailulleen yhtä hyvää alkua. Turkulainen oli vielä 11 reiän jälkeen kierrostaan kaksi alle parin, mutta 12. reiän tuplabogey ja 14. reiän bogey muuttivat päivän kulun. Samooja jakaa kilpailussa oman kierroksensa jälkeen 93. sijaa tuloksella +2, kun hän joutui taipumaan bogiin myös kentän päätösväylällä.

”Näköjään miekkailu kentällä jatkuu. Ei siellä saa nyt vaan mitään  aikaiseksi, Samooja kuittasi lyhyesti torstain annin. Huomenna on onneksi taas uusi päivä”, Samooja kommentoi.

Kisan vetonaulaksi hankittu Tommy Fleetwood vastasi torstaina odotuksiin pelaamalla tuloksen 68 (-3). Jos kilpailun alla ihmeteltiinkin sitä, miksi englantilainen pelaa Portugalissa vielä US Openia edeltävänä viikonloppuna, jonka johdosta hänen valmistautumisensa majoriin Yhdysvaltojen maaperällä jää varsin lyhyeksi, niin takatukka antoi siihen rivien välissä selkeän vastauksen tviitissään.

Fleetwood ei juuri vaivaudu piilottelemaan, että osallistumispäätös Portugalin kisaan on jouhevoitunut starttirahojen avulla.

Lue seuraavaksi: 59! Oliver Fisher rikkoi maagisen rajan ensimmäisenä ET:llä

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje