8.–15.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][23]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Polvivamma estämässä maailmanykkösen major-startin? − jää sivuun major-kenraalista

Tummat pilvet eivät ole poistuakseen Dustin Johnsonin yltä. Kuva: Gettyy Images

Kotikonnuillaan Japanissa poikennut Hideki Matsuyama pelaa tällä viikolla ensimmäisen kilpailunsa voittoisan Mastersin jälkeen.

Pitkään heikosti pelanneen Dustin Johnsonin jo ennestään ylikuumentuneelle kiukaalle heitettiin alkuviikolla lisää vettä, kun hänen polvivammansa ei salli osallistumista torstaina alkavaan AT&T Byron Nelson -kilpailuun.

Maailmanlistan ykkönen kertoi tiedotteessaan, että hänen aiemmin leikattu vasen polvensa ei ole kunnossa, ja pelaaja joutuu McKinneyssä Texasissa pelattavan turnauksen sijaan jäämään kotioloihin hoidattamaan vaivaansa.

”En ole tyytyväinen tähän tilanteeseen. Odotin todella paljon tämän viikon turnausta”, Johnson sanoi pettyneenä.

Tiiminsä ja valmentajiensa kanssa päätöksen poisjäännistä tehneen Johnsonin harmin ymmärtää. Olisihan edellisen kerran huhti-toukokuun vaihteessa kilpaillut DJ kipeästi kaivannut kisatuntumaa ennen ensi viikolla Kiawah Islandilla pelattavaa PGA Championshipiä. Samalla herää vääjäämättä kysymys, saadaanko Johnsonin polvi vaativaa major-turnausta ajatellen pelikuntoiseksi tulevien päivien aikana.

Viime hetken vetäytymiset ovat olleet tänä vuonna Johnsonille valitettavan tuttuja, sillä väliin jäivät myös Pebble Beachin turnaus sekä Valero Texas Open.

Johnson ei muutenkaan ole ollut kilpakentillä parhaimmillaan, sillä edellinen top 10 -sijoitus on peräisin lähes kolmen kuukauden takaa. Vuoden 2020 Mastersin voittaja karsiutui huhtikuussa Augustassa ja esitykset ovat olleet latteita myös kauden muissa isoissa kilpailussa, WGC-Workday Championshipissä (54:s), Players Championshipissä (48:s) sekä WGC-sarjan reikäpelikilpailussa, jossa hän jäi alkulohkovaiheeseen.

Viimeisimmässä turnauksessaan, Valspar Championshipissä, hän oli 48:s.

Matsuyama tekee paluun

Hideki Matsuyaman pelivire on arvoitus, sillä tuorein major-voittaja ei ole kilpaillut sitten huhtikuun Mastersin. Kuva: Getty Images

AT&T Byron Nelson -kilpailussa nähdään ensimmäisen kerran voittoisan Mastersin jälkeen Hideki Matsuayma. Hän poikkesi juhlahumun keskellä kotimaassaan Japanissa, mistä palattuaan joutui viettämään kaksi viikkoa koronakaranteenissa.

Hotellihuoneessaan ensimmäisellä japanilaisella miesten major-voittajalla oli aikaa katsoa uudelleen Mastersin kohokohtia ja lukea lehdet, joissa kerrottiin hänen saavutuksestaan.

Enimmäkseen perheensä kanssa aikaa viettänyt Matsuyama sanoi käyttäneensä matkallaan vihreätä takkia kahdesti julkisessa tilaisuudessa: oltuaan toimittajien tentattavana ja saatuaan tunnustuksen Japanin pääministeriltä Yoshihide Sugalta.

Pidättäytyväisen oloinen pelaaja sanoi Texasin turnauksen lehdistötilaisuudessa tulkin välityksellä olevansa major-voittajana ja etenkin Masters-voittajana valmis lisääntyneeseen mediahuomioon.

Harjoittelu kotimaassa oli jäänyt vähäiseksi, eikä Matsuyama osannut sanoa iskukyvystään TPC Craig Ranch -kentällä pelattavassa PGA Tourin kilpailussa.

”Päätavoitteeni on löytää pelini uudelleen ja valmistautua PGA Championshipiin mahdollisimman hyvin”, hän kertoi.

Hideki Matsuyama pelaa AT&T Byron Nelson -turnauksen kahtena ensimmäisenä päivänä Espanjan Jon Rahmin ja Etelä-Korean Sung Kangin kanssa. Kolmikon lähtöaika torstain avauskierroksella on kello 20.44 Suomen aikaa.

C More Sport 1 -kanava välittää kilpailusta päivittäin suoria lähetyksiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje