16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
DP World Tour - Kilpagolf

Pitkiä draiveja tykittänyt Lauri Ruuska täräytti heti kympin sakkiin Saksassa

Lauri Ruuska on löytänyt peliinsä hyvän vaihteen. Kuva: Getty Images

Myös Mikko Korhosen kisa alkoi hyvin.

Lauri Ruuska alkaa hiljalleen lunastaa odotuksia, joita mieheen on asetettu. Viime viikolla Belgiassa kuluvan kauden ensimmäisen jatkopaikkansa ottanut ja pari huippukierrosta kirjauttanut Ruuska tykitti torstaina Saksan Green Eagle Golf Clubilla komean 69 (-4) lyönnin kierroksen.

Helppo päivä ei kuitenkaan ollut. 12 reiän jälkeen Ruuska oli vielä kierrostaan parissa, mutta selvitti kuusi viimeistä reikää neljä alle parin tehtyään eaglen, kolme birdieä ja yhden bogin. Birdieistä kaksi syntyi kahden viimeisen reiän aikana.

Kärsivällisenä ollaan oltu ja tehty hommia.

Ruuska alusti onnistumistaan loistavalla avauspelillä. Hän tykitti tiiltä paitsi pitkälle myös tarkasti, eikä missannut väylää suuremmin kuin kertaalleen. Avaukset kantoivat useaan otteeseen pitkälti yli 300 jaardia eli reilut 270 metriä. Kyseisellä kentällä Ruuska pääsee hyödyntämään pitkiä avauksiaan erityisen hyvin, sillä kentällä on tavallisesta poiketen peräti kuusi par-viitosta.

”Avauspeli oli tänään kyllä aika rautaa, mikä varsinkin tällä kentällä antaa tosi ison edun. Viime viikolla löin jo hyviä driveja, mutta kun niitä ei pääsyt paljoa edes viljelemään. Tänään oli myös paljon hyviä rautalyöntejä, mitä olen tässä pitkään kaipaillut. Eipä tässä mikään ole muuttunut kummoisesti. Kärsivällisenä ollaan oltu ja tehty hommia. Toivottavasti alkaa maksamaan takaisin koron kera”, Ruuska kommentoi.

Neljä alle tulos on sen verran kova, että Ruuska jakaa oman kierroksensa jälkeen European Openissa neljättä sijaa. Päivä on kuitenkin vielä kesken, sillä kisa päästiin aloittamaan tuntuvasti aikataulusta myöhässä sumuisen sään takia.

Suomalaisista kisassa on mukana myös Mikko Korhonen. Hän teki torstaina tuloksen 73 (par), jolla hän jakaa oman kierroksensa jälkeen sijaa 49.

”Oli joo ihan ok kierros. Paljon hyviä lyöntejä tänään. Pikkuhiljaa saa luottoa vetoon, se on mukavaa huomata. Tiukka kenttä tämä on, omilla väylillä pitäisi pysyä”, Korhonen sanoi.

Lepoaika jää Korhosella valitettavan lyhyeksi, sillä perjantaina hän lähtee kentälle päivän ensimmäisessä ryhmässä kello 08.30 Suomen aikaa eli jo kello 7.30 paikallista aikaa. Ruuska starttaa päivän viimeisessä ryhmässä kello 14.30. On kuitenkin mahdollista, että lähdöt siirtyvät myöhemmäksi, sillä osa pelaajista ei ehdi saada avauskierrostaan valmiiksi torstaina.

”Nyt sitten pari tuntia unta ja taas pallo ilmaan”, Korhonen suunnitteli.

Kärjessä on isäntämaan vasta 24-vuotias Yannick De Bruyn, joka tykitti torstaina hurjan tuloksen 64 (-9). Johto on neljä lyöntiä, ja tulos on täysin poikkeuksellinen ottaen huomioon päivän keskimääräisen tulostason, jossa jo par-tulos on hyvä suoritus.

Artikkelia on päivitetty kello 21.59.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje