7.7.–14.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][8]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Ladies European Tour

Pitkä tauko takana – kiilaako hienoa kautta pelaava Nuutinen maailmanlistan parhaaksi suomalaiseksi?

Sanna Nuutisella ja LET:n muilla suomalaisilla on vielä kautta kahden kisan verran jäljellä. Ensi viikolla pelataan Keniassa. Kuva: Tristan Jones/LET

Sanna Nuutinen on hakenut terävyyttä vuoden viimeisiin kisoihin salilta ja valmentajan johdolla vedetyistä harjoituksista.

Naisten Euroopan kiertueen kaksi kuukautta kestänyt kilpailutauko tulee tällä viikolla päätökseen, kun vuoronsa saa Aloha Golf Clubilla Marbellassa pelattava Andalucia Costa del Sol Open de Espana -turnaus.

Suomalaisista palkintoarvoltaan 300 000 euron kilpailussa ovat mukana Ursula Wikström, Noora Komulainen, Sanna Nuutinen ja Krista Bakker.

Loppuvuoteen ajoittuvat pitkät kilpailutauot kysyvät pelaajilta kärsivällisyyttä ja rutiinien huolellista suunnittelua. Ote peliin on säilytettävä silloinkin, kun kotimaan kentille ei ole menemistä.

”Olen pitänyt tuntumaa yllä lähinnä TrackManiin lyömällä ja treenaamalla hallissa valmentajan valvovan silmän alla. Kropassa on säilynyt terävyys salitreenien avulla. Niitä on tullut vedettyä kolme-neljä kertaa viikossa kisatauon aikana”, Nuutinen sanoi.

Suomalaiset saapuivat Espanjaan valmistautumaan viikko sitten. Nuutisen valmentaja Niklas Dahlgren on tulossa kisamaisemiin keskiviikkona, ja on paikalla Marbellassa koko turnauksen ajan.

”On hyvä tarkistaa, että kaikki on kunnossa, niin tästä voi hyvin mielin jatkaa sitten ensi viikolla Keniaan kauden päätökseen”, viimeisenä pelaajana tiille torstain kierroksella kuulutettava helsinkiläinen totesi.

Nuutinen pelaa uransa parasta kautta. Hän otti elokuussa Tsekissä voiton LET Access Series -kiertueella ja ylsi kolmisen viikkoa myöhemmin niin ikään Tsekissä uransa kovimpaan saavutukseen jaettuaan LET-kilpailun kakkostilan.

Sen tiedän, että oma kategoriani tulee olemaan vahvempi, ja pääsen pelaamaan enemmän isoja kisoja kuin tänä vuonna.

Vuoden jälkipuolisko on muutenkin sujunut Nuutisen osalta loistavasti, sillä syyskuussa tuli kolmas sija LET:n kalenteriin kuuluvassa Estrella Damm Ladies Openissa. Hän on mainittujen saavutusten ohella koonnut tällä kaudella myös viisi muuta top 10 -sijoitusta LETAS-kiertueella, joista kaksi on top-kolmosia.

Noora Komulaisella on paljon uusia juttuja meneillään. Kuva: Tristan Jones/LET

Suomalaisten keskinäinen marssijärjestys maailmanlistalla voi vaihtua tällä viikolla, sillä Ursula Wikström (309:s) on Nuutista vain 12 pykälää ylempänä. Tärkeämpää Nuutisen näkökulmasta kuitenkin on, että hyvät otteet avaavat ensi vuonna paikan yhä useampaan merkittävään kilpailuun.

”Ensi kauden kalenteri ei ole vielä selvillä, mutta innolla odotan jo alkukauden kisoja. Sen tiedän, että oma kategoriani tulee olemaan vahvempi, ja pääsen pelaamaan enemmän isoja kisoja kuin tänä vuonna.”

Ladies European Tourin tarjoama kilpailukalenteri on viimevuosina ollut varsin niukka, mutta Nuutinen katsoo positiivisena kiertueen tulevaisuuteen. Hänen mukaansa LET:llä on tapahtumassa ”uusia jänniä” asioita, joista selvinnee lisää lähiaikoina.

Noora Komulaisen kausi on noudattanut pitkälti edellisvuosien kaavaa. Tamperelaislähtöinen pelaaja on saavuttanut jokaisella LET-kaudellaan 1–2 top 10 -sijoitusta, ja tämän vuoden ”tilasto-onnistuminen” on peräisin toukokuussa Dubaissa pelatusta kilpailusta, missä hän jakoi 10. sijan.

”Kauden aikana on tapahtunut paljon hyviä asioita, mutta tuloksissa se ei ole omasta mielestäni vielä näkynyt. Ihan ok sijoituksia on joitakin, mutta ei mitään huippua”, Komulainen sanoi.

Vaikka kausi 2019 on vielä kesken, ovat katseet osittain jo seuraavassa vuodessa.

”Motivaatio on ollut tänä vuonna korkealla ja siitä olen nauttinut. Mulla on aika paljon uusia juttuja meneillään, joten jos saan hommat rullaamaan jo näiden kahden viikon aikana, niin se olisi iso plussa.”

”Tavoitteet ovat ensi kaudessa, mutta halusin alkaa työstää juttuja jo nyt kun tuli niin hyvä treenijakso”, jatkoi Komulainen, jonka valmentaja Petteri Nykky on tällä viikolla Dahlgrenin tavoin hiomassa suojattiaan hyvään iskuun.

Marbellan kisaan osallistuvien joukossa riittää tasokkaita pelaajia, kuten syksyn Solheim Cupissa Euroopan joukkueessa esiintyneet Azahara Munoz ja Anne Van Dam. Menestystä Aloha Golf Clubille on saapunut tavoittelemaan myös kiertueen rankingin tämänhetkinen kärkikolmikko: Marianne Skarpnord, Esther Henseleit sekä Christine Wolf.

Van Dam puolustaa kisan voittoa. Krista Bakker oli vuosi sitten paras suomalainen jaetulla kahdeksannella tilallaan.

Suomalaisten lähtöajat kilpailun avauskierroksella (Suomen aikaa):

9.15 (1) Ursula Wikstrom-Elia Folch-(ESP)-Annabel Dimmock (ENG)
9.25 (1) Noora Komulainen-Ana Menendez (MEX)-Michele Thomson (SCO)
10.15 (1) Krista Bakker-Cloe Frankish (ENG)-Susana Ribeiro (POR)
14.20 (10) Lauren Taylor (ENG)-Trish Johnson (ENG)-Sanna Nuutinen (FIN)

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje