Alpo Mäntykorpi, Pirkko Havukainen, Kari Nyman, Timo Huuhtanen ja Juha Koponen olivat suomalaismenestyjät West Palm Beachissa.
Amatöörigolf | Kilpagolf |
22.2.2017

Pirkko Havukainen West Palm Beachin mestariksi

Kahdeksan suomalaista senioripelaajaa oli mukana Floridan tunnetuimman golfkaupungin, West Palm Beachin mestaruuskisoissa

Sarfvik Golfklubin Pirkko Havukainen voitti West Palm Beach Golf Coursella pidettyjen kisojen naisten sarjan tuloksin 85-79. Eroa kisan kakkoseen muodostui viisi lyöntiä. ”Osallistuin toista kertaa kisaan. Edellisvuonna olin paras 60+ vuotiaiden naisten sarjassa, nyt uskaltauduin yleiseen sarjaan, jossa kaikkien pelaajien tasoitukset olivat viiden ja seitsemän välillä”, kertoi Suomessa edelliskaudella 60-vuotiaiden mestaruuden voittanut Havukainen.

”Jäin kilpasiskoilleni avausten mitoissa, lähestymisissä olin sitten tarkempi ja tämä tuntui menneen jossain määrin heidän ihonsa alle. Toisena päivänä myös puttipeli oli erinomaista, niitä kertyi hienokuntoisilla viheriöillä vain 29.”

Havukainen on leireillyt Etelä-Floridassa kahden kuukauden ajan miehensä Markku Takasen kanssa.

”Golfkierroksia on takana 14, kenttävalikoimahan täällä on todella hyvä. Kävimme myös Orlandossa PGA Merchandise Show´ssa, sekä Nashvillessa ja Memphisissa  tutustumassa Gibsonin kitaratehtaalle, sekä rock´n rollin alkukotiin Sun Studioon.”

”Ennen kotiinlähtöä on vielä ohjelmasa Lang Langin konsertti, Florida Panthersien kiekkopeli sekä yksi päivä katsomossa PGA Nationalilla, jossa viikonloppuna pelataan PGA Tourin Honda Classic”.

Timo Huuhtasella vahva debyytti

Seniorien sarjassa (50+) ensimmäisen kautensa aloittava  HGK:n Timo Huuhtanen jakoi voittajan kanssa saman tuloksen 147 (74-73), mutta jäi viimeisten reikien tulosten perusteella toiseksi.

Kesäisin Talin kentällä työskentelevä Timo Huuhtanen sai hienon startin senioriuralleen. Kuva Markku Takanen.

Kymmenen joukkoon mahtuivat myös talvikaudet Palm Beachissa viettävä Kari Nyman (157, kuudes) sekä Huuhtasen tavoin lyhyemmällä leirillä Floridassa käväissyt Juha Koponen (161, seitsemäs)

65-vuotiaiden sarjassa Alpo Mäntykorpi oli viides.

Koko tapahtuman ansioitunein osallinen oli kisan johtaja, LPGA Tourilla neljästi voittanut Judi Dickinson, joka toimii kentän vastuullisena vetäjänä.

Lake Worthissa FinnGolf 2017-turnaus

Koripallolegenda, Amerikan Uutiset lehteä päätoimittava Mikko Koskinen järjestää West Palm Beachin naapurissa, Lake Worthissa lauantaina FinnGolf 2017 –kilpailun.

Olli Koskinen, Mikko Ilonen ja Mikko Koskinen osallistuivat vuodenvaihteessa Atlantis-kentällä järjestettyyn suomalaisten kilpailuun.

Mukana on sekä Floridassa talvehtivia suomalaisia, kuin myös lyhyemmän jakson viettäviä turisteja.

”Tasoitussysteemien eroavaisuudet USA:ssa ja Suomessa huomioidaan”, parhaimmillaan tasoituksella kaksi pelannut Koskinen kertoo.

Palm Beachin piirikunnassa ovat kuluvan talven aikana harjoitelleet mm. Mikko Ilonen, Antti Ahokas, Tapio Pulkkanen sekä Santeri Lehesmaa.

”West Palm Beach ja sitä ympäröivät alueet ovat varsinaista golfparatiisia. Kenttiä on toista sataa, hinnat todella kohtuullisia ja niillä on tilaa. Ei ole sattumaa myöskään se, että melkoinen osa maailmanhuipuista on löytänyt asuinpaikan täältä”, Mikko Koskinen hehkuttaa.

 

Teksti: Teemu Tyry

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.