17.–25.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][15]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

”Pink Panther” murahtelee pitkästä aikaa

Paula Creamer esitti Evianin ensimmäisenä päivänä virtaviivaisia suorituksia. Kuva: Getty Images

Viime vuosikymmenen teinitähti on saamassa uudelleen juonen päästä kiinni johtaessaan kauden neljättä majoria. 

Paula Creamer kohahdutti golfmaailmaa voittamalla vuonna 2005 LPGA Tourin ohjelmaan kuuluneen New Yorkin turnauksen ja kaksi kuukautta myöhemmin nykyään Evian Championshipinä tunnettavan Evian Mastersin.

Tuolloin 18-vuotiaasta pelaajasta tuli Sybase Classicin ykköstilan myötä kiertueen historian nuorin useamman kuin yhden kierroksen käsittävän turnauksen voittaja. Hän rikkoi LPGA Tourilla samana vuonna myös ennätyksellisen nopeasti ja kaikkien aikojen nuorimpana miljoonan dollarin tienestirajan.

Ikään kuin vanhoja muistoja verestellen nyt 32-vuotias Creamer tyylitteli kauden neljännen major-turnauksen avauskierroksella pelkkiä birdiejä ja pareja sisältäneen tuloksen, 64 (-7). Sillä irtoaa Evian Championshipissä lyönnin johto ennen neljää kakkostilaa jakavaa pelaajaa.

Maailmanlistalla sijalle 156 valahtanut entinen ranking-kakkonen ei ole voittanut naisten Yhdysvaltain kiertueella yhtään turnausta viiteen vuoteen. ”Pink Pantherin” hiljaiselo näyttäisi olevan hiljalleen päättymässä: hän sijoittui viime viikolla käydyssä parikilpailussa yhdessä Morgan Presselin kanssa kuudenneksi oltuaan eräässä vaiheessa myös kisan kärjessä.

Creamer on saavuttanut urallaan kymmenen ykköstilaa LPGA-kiertueella. Näistä hehkein on vuosikymmenen alussa U.S. Women’s Openissa tullut ainoa major-titteli. Otettuaan 14 vuotta sitten Evian Mastersin voiton, kilpailulla ei ollut vielä major-statusta.

Erityistä kiitosta hienosta ensimmäisen päivän esityksestään Creamer antoi puttipelilleen, mihin hän on tehnyt joitakin muutoksia. Näistä merkittävimmät koskevat putin stanssia ja päättäväisyyttä asettauduttua pallolle.

”Taustalla on ollut löytää luotettavuutta puttaamiseen. Lyönnistä on tullut erittäin kompakti”, Creamer kertoi.

Hän on ottanut käyttöönsä myös AimPoint-viheriöidenlukujärjestelmän. Muutokset näyttävät toimineen, sillä Floridassa asuva pelaaja puttasi torstaina vain 25 kertaa. Oma vaikutuksensa onnistumisessa on Creamerin aikaisemmalla menestyshistorialla Evian Resortissa.

”Rakastan tätä kenttää, se sopii todella hyvin peliini. On aina hienoa tulla paikkaan, missä on voittanut. Homma tuntuu mentaalisesti hyvältä.”

”Nähtäväksi jää, säilyykö johtoni. Paljon on golfia vielä jäljellä. Täytyy vain jatkaa samaan malliin kuin viime aikoina olen pelannut.”

Hän on vaikeuksiensa hellitettyä venynyt viime aikoina yhteen top 10 -sijoitukseen ja ollut kahdessa edellisessä yksilökilpailussa 20:n joukossa.

Lempinimensä ”Pink Panther” on saanut mieltymyksestään pukeutua vaaleanpunaisiin tekstiileihin ja käyttämästään pinkin värisestä golfpallosta. Sittemmin pelaajan vaatteiden väriskaala on hieman muuttunut.

Eurooppalaisista Evianin kärkikymmenikköön mahtuu ainoastaan kuudetta sijaa jakava Englannin Mel Reid (66/-5).

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)