Pientä lohtua DJ:lle – saavutti kakkostilojen ”Career Grand Slamin” majoreissa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - Major

Pientä lohtua DJ:lle – saavutti kakkostilojen ”Career Grand Slamin” majoreissa

Aina ei voi voittaa, eikä olla edes toinen. Dustin Johnson on kuitenkin sijoittunut kertaalleen toiseksi jokaisessa major-kilpailussa. Kuva: Getty Images

Dustin Johnson liittyi saavutuksellaan upeaan joukkoon.

Dustin Johnson tulee vielä jonain päivänä ottamaan paikkansa golfin kuuluisuuksien galleriassa World Golf Hall of Famessa. Siitä pitävät huolen 20 PGA Tourilla otettua voittoa, joiden joukosta löytyy myös U.S. Openin ykköstila.

DJ:llä riittänee vielä paljon tavoitteita isoissa turnauksissa, mutta erään kunnioitettavan saavutuksen hän sai aikaiseksi sunnuntaina: PGA Championshipin toinen sija oli hänen osaltaan viimeinen puuttuva kakkostila major-kilpailuissa.

Kyseisellä tempulla ei varsinaisesti ole virallista nimikettä lajin piireissä, mutta sitä voi hyvällä syyllä kutsua kakkostilojen Career Grand Slamiksi. Se siis tarkoittaa sitä, että pelaaja on sijoittunut urallaan vähintään kerran toiseksi Masters Tournamentissa, U.S. Openissa, Open Championshipissä ja PGA Championshipissä.

Johnsonilla on mahdollisuus tänä vuonna myös kakkostilojen Grand Slamiin, mikä tarkoittaisi sijoittumista toiseksi vuoden jokaisessa majorissa. Tiger Woodsille lyönnillä Mastersissa hävinnyt DJ ei oletettavasti itse lämpene tällaiselle skenaariolle.

Muita kakkostilojen Career Grand Slamiin yltäneitä pelaajia ovat Louis Oosthuizen, Tiger Woods, Jack Nicklaus, Tom Watson, Arnold Palmer ja Greg Norman, joista Woodsilla, Nicklausilla, Watsonilla ja Palmerilla löytyy myös ne oikeat ja halutut Career Grand Slamit.

Jotkut huippugolfin ystävät muistanevat myös Oosthuizenin ”esittämän” serenadin Twitterissä vuoden 2017 PGA Championshipin jälkeen, jolloin hän tuli tehneeksi saman tempun kuin Johnson viime viikonvahteessa. DJ:ltä ei liene luvassa tapahtuneen kunniaksi musiikkiesitystä tai muutakaan vastaavaa sosiaalisessa mediassa.

Grand Slamien tavoittelijat ovat seuraavan kerran koolla jo 3,5 viikon kuluttua, kun legendaarinen Pebble Beach isännöi 119. U.S. Openia.

Lue seuraavaksi: Koepka: ”Onneksi ei tarvinnut pelata yhtään reikää enempää”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje