Phoenixissa kolmen kärki, Bradleyllä bägissään 15 mailaa - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][16]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

Phoenixissa kolmen kärki, Bradleyllä bägissään 15 mailaa

Rickie Fowler aloitti kilpailunsa eilen loistavasti. Loppua kohden vauhti hyytyi, mutta Fowler jakaa kärkisijaa ensimmäisen kierroksen jälkeen. Kuva: Getty Images.

Phoenix Openin kärkipaikan jakavat ensimmäisen kierroksen jälkeen Rickie Fowler, Shane Lowry ja Hideki Matsuyama. He tekivät tuloksen 65 (-6).

Kolmikosta lyönnin päässä ovat Anirban Lahiri ja Bryce Molder, joka ehti pelata 16 reikää ennen kuin kilpailu keskeytettiin pimeyden laskeuduttua.

Fowler, joka karsiutui viime viikolla Torrey Pinesissa, aloitti kilpailunsa räväkästi tekemällä kolme birdieta ja yhden eaglen viiden ensimmäisen reiän jaksoon. Aivan samassa vauhdissa hän ei pysynyt kierrostaan loppuun, mutta pystyi paikkailemaan kolhiintunutta itseluottamustaan.

”Viime viikolla en upottanut mitään. Oli hankalaa saada kiinni rytmistä, kun mikään ei onnistunut. Oli raskasta katsella, kun pallo vain ei uppoa. Sitten tulin tänne ja löinkin yhtäkkiä hyviä putteja. Se on hienoa”, Fowler kuvailee.

<a href=Phil Mickelson seikkaili pariin otteeseen aavikolla epäonnistuneiden avausten jälkeen. Yksi sellainen johti triplabogiin. Kuva: Getty Images.">

Phil Mickelson seikkaili pariin otteeseen aavikolla epäonnistuneiden avausten jälkeen. Yksi sellainen johti triplabogiin. Kuva: Getty Images.

Toinen viime viikolla karsiutunut ja kolmesti Phoenix Openin voittoa tuuletellut supertähti Phil Mickelson löysi hänkin peliinsä paremman vaihteen. Tulos -2/69 olisi voinut olla huomattavasti parempikin ilman reikien 4 ja 5 mustaa jaksoa.

Niillä ensimmäiset yhdeksän reikäänsä (reiät 10–18) viisi alle parin pelannut Mickelson käytti neljä ylimääräistä lyöntiä, kun neljännen reiän bogia seurasi tripla: Mickelson räiskäisi avauksensa ulos kentältä ja käytti kolme puttia.

Yksi päivän epäonnen sotureista ja toisaalta onnistujista oli Keegan Bradley. Hän teki tuloksen 66, mutta kortissa seisoo ensimmäisen kierroksen jälkeen 68 lyöntiä. Kaksi ylimääräistä kertyivät rangaistuksena 15:nnestä mailasta bägissä.

Bradley käyttää kentästä riippuen rautakolmosta tai hybridiä, mutta eilen bägiin oli unohtunut kumpikin. Bradley huomasi erehdyksen jo ensimmäisellä reiällä ja selvisi kahdella rangaistuslyönnillä, kun maksimirangaistus ylimääräisestä mailasta olisi neljä lyöntiä per kierros.

Bradleyn caddie Steve Hale otti asian tietenkin piikkiinsä.

”Hän on loistava caddie. Me kaikki teemme virheitä”, Bradley kommentoi.

Hän toipui vahingosta nopeasti ja teki ulosmenon aikana kaikkiaan neljä birdietä. Tuloksella 68 (-3) hän jakaa sijaa 11. Ilman rangaistuksia eroa kärkeen olisi vain yksi lyönti.

Sami Sarpakunnas

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje