PGA:n kausiohjelma ensi vuodelle julki: Euroopan huiput tukalassa asemassa - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf

PGA:n kausiohjelma ensi vuodelle julki: Euroopan huiput tukalassa asemassa

PGA Tour teki kalenteriinsa tilaa golfin olympiaturnaukselle. Kausi painottuu kuitenkin ensi vuonnakin vuoden kahdelle ensimmäiselle kolmannekselle, ja se on eurooppalaispelaajien kalenterille myrkkyä.

PGA Tourin varsinaisen kauden viimeinen kilpailu, Wyndham Championship, pelataan tällä viikolla. Sen jälkeen on vielä vuorossa kolmen kisan mittainen finaalisarja ja ennen elokuun loppua koko kausi on paketoitu.

Syyskuun puolivälissä, kun Euroopan kiertueella on vielä jäljellä kaikkiaan kymmenen kilpailua, alkaa kausi 2019–2020.

Aikataulusta on siis muodostunut hyvin erikoinen paitsi majorien (Lue artikkeli: Golfin nykyinen major-aikataulu on kohtuuton) myös kauden suhteen.

Ensi kaudella PGA Tour tekee pieniä muutoksia kisakalenteriin, mutta runko pysyy samanlaisena. Majoreista Masters pelataan huhtikuussa, PGA Championship toukokuussa, U.S. Open kesäkuussa ja The Open heinäkuussa.

Kaksi viikkoa The Openin jälkeen, heinä-elokuun taitteessa vuorossa on olympiaturnaus Tokiossa. Olympialaisten aikaan PGA Tourilla ei kisoja pelata.

Kauden viimeinen WGC-kisa, FedEx St. Jude Invitational pelattiin tänä vuonna viikko The Openin jälkeen, mutta ensi kaudella se siirtyy heinäkuun alkuun. Kauden isot kisat painottuvat siis yhä enemmän vuoden ja Euroopan kiertueen kauden keskivaiheille.

Samalla aikataulu on yhä haasteellisempi niille huipuille, jotka tavoittelevat menestystä myös ET:llä. Euroopan kiertueen kausi 2018–2019 huipentuu tänä vuonna vasta marraskuussa. Siihen mennessä PGA Tourilla on pelattu jo 11 kilpailua kauden 2019–2020 ohjelmasta.

Alkukauden kisat eivät PGA Tourilla lukeudu kaikkein merkityksellisimpiin, mutta moni PGA Tourilla ja ET:llä kilpaileva pelaaja joutuu miettimään entistä tarkemmin, miten aikansa ja energiansa käyttää. Osa tulee valitsemaan entistä vahvemmin PGA Tourin.

Eurooppalaisten tähtipelaajien kato on ollut ET:lle jo vuosia ongelma. Rahakas PGA Tour houkuttelee vanhan mantereen ykköspyssyjä, ja oma lukunsa ovat ne eurooppalaiset tähtipelaajat, jotka asuvat Yhdysvalloissa. Heidän kohdallaan kiusaus keskittyä kokonaan PGA Touriin on ymmärrettävästi suuri.

Viime kädessä tähtikatoa vastaan on taisteltu Ryder Cupin tarjoaman vipuvarren avulla. Ryder Cupin paikat ratkotaan pitkälti Euroopan kiertueen ja etenkin Rolex Seriesin kisojen pisteiden perusteella, joten paikkaa tavoittelevien kandidaattien kisaohjelmassa ainakin nämä ET-kisat saavat ympärilleen punakynällä piirretyn ympyrän.

Nähtäväksi jää, panostaako yhä useampi eurooppalaishuippu jatkossa yhä enenevässä määrin PGA Touriin Euroopan kiertueen kustannuksella.

Lue seuraavaksi: Golfin nykyinen major-aikataulu on kohtuuton

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje