PGA Tourin vuoden pelaaja -titteli Jordan Spiethille - Golfpiste.com

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista

24.1.–31.1. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][11]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourin vuoden pelaaja -titteli Jordan Spiethille

Jordan Spiethin valinta vuoden pelaajaksi ei yllättänyt ketään. Kuva: Getty Images

Jordan Spieth valittiin perjantaina vuoden parhaaksi pelaajaksi Yhdysvaltain kiertueella kaudella 2014-2015. Valinta ei ollut yllätys, sillä viisi voittoa sisälsi ykköstilat Mastersissa ja U.S. Openissa sekä kauden mittaisessa FedExCupissa.

Spiethistä tuli ensimmäinen pelaaja sitten Tiger Woodsin vuonna 2002, joka voitti kauden kaksi ensimmäistä majoria. Hän liittyi myös Woodsin (2005) ja Jack Nicklausin (1973) joukkoon ainoana pelaajana, joka on sijoittunut kauden jokaisessa majorissa neljän joukkoon.

Spieth oli PGA Championshipissä kakkonen ja jäi lyönnin päähän uusinnasta Open Championshipissä. Hänen yhteenlaskettu tuloksensa neljässä majorissa alitti parin 54 lyönnillä. Tämä on kaikkien aikojen ennätys.

Jason Day otti kauden toisella puoliskolla hyvän kirin, voittamalla neljä kisaa kuuden turnauksen jaksossa. Australialainen nousi hetkeksi maailmanlistan kärkeen, mutta oli FedExCupin ratkaisesseessa Tour Championshipissä varsin aseeton.

Daniel Berger käytännössä sinetöi tulokastittelinsä päästyään ainoana rookiena mukaan Tour Championshipiin. Kuva: Getty Images

Daniel Berger käytännössä sinetöi tulokastittelinsä päästyään ainoana rookiena mukaan Tour Championshipiin. Kuva: Getty Images

Vuoden tulokkaan palkinto meni Daniel Bergerille. Hän sijoittui FedExCupin pisteissä 11. ja oli ainoa ”rookie”, joka ylsi Tour Championshipiin. Vuodesta 2007 lähtien jokainen vuoden tulokkaaksi nimetty pelaaja on päässyt mukaan kauden finaaliturnaukseen.

Berger opiskeli kaksi vuotta Florida State –yliopistossa, kunnes jätti luvut sikseen. Hän ei voittanut hienon Web.com Tourilla pelaamansa kauden jälkeen yhtään turnausta PGA Tourilla, mutta taipui Honda Classicissa Padraig Harringtonille uusinnassa.

Hän saavutti kuusi Top 10 –sijoitusta ja 13 kertaa 25:n joukossa. Ennen kiertueen pudotuspelejä Berger kuitenkin karsiutui seitsemässä peräkkäisessä turnauksessa. 22-vuotias pelaaja oli Deutsche Bank Championshipissä 12:s ja venyi BMW Championshipissä toiseksi varmistaen paikkansa East Laken turnaukseen.

Muut ehdokkaat tulokaspalkinnon saajiksi olivat Nick Taylor, Justin Thomas ja Tony Finau. Ensin mainittu voitti ainoana tulokkaana kilpailun päättyneellä kaudella. Thomas saavutti puolestaan seitsemän Top 10 –sijoitusta, mutta jäi niukasti (pisteissä 32:s) ulos finaaliturnauksesta.

Lähde: PGA Tour

Marko Kuivasaari

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje