[11][15]

[11][15]

PGA Tourin pudotuspelit ovella

Keegan Bradley on yksi torstaina käynnistyvän FedExCupin finaalisarjan suosikkeja. Kuva: All Over Press

PGA Tourin pudotuspelit pyörähtävät torstaina käyntiin The Barclays -turnauksella. Kisa pelataan Jersey Cityssä sijaitsevalla Liberty National Golf Clubin kentällä. Barclaysin viimevuotista voittoa puolustaa Nick Watney. FedExCupin vuoden 2012 mestari oli Brandt Snedeker.

Ensimmäiseen playoff-turnaukseen pääsi 125 FedExCupin pisteissä parhaiten sijoittunutta pelaajaa, ensi viikolla vuoronsa saavaan Deutsche Bank Championshipiin kutsun saa 25 kilpailijaa vähemmän.

Tiger Woods voitti FedExCupin ”runkosarjan” ylivoimaisesti. Hänellä on lähes 800 pisteen etumatka toisena olevaan Matt Kuchariin. Snedeker on kolmantena ja British Openin voittanut Phil Mickelson neljäntenä. Justin Rose on parhaana eurooppalaisena sijalla seitsemän.

Mutta pudotuspelit voivat kääntää asetelmat täysin päälaelleen. Voitosta on tarjolla viisinkertainen määrä pisteitä, joten teoriassa kaikki viimeisten joukossa Barclaysiin päässeet voivat nousta lopulta aivan kärkisijoille saakka.

Deutsche Bank Championshipin jälkeen pistetilaston 70 parasta jatkaa BMW Championshipiin, kunnes kaiken ratkaisevassa Tour Championshipissä on mukana enää 30 pelaajaa. Koko FedExCupin voittajalle on tarjolla hulppea 10 miljoonan dollarin ykköspalkinto.

Tom Kiten ja Bob Kuppin suunnittelema Liberty National -kenttä avattiin vasta vuonna 2006. Se on rakennettu entiselle teollisuusmaalle Hudson-joen rantamille: sijainti on mainio, sillä kentältä aukeavat uljaat näkymät Manhattanille ja Vapaudenpatsaalle. New Yorkin läheisyys takaa, että kisaan seuraa paikan päällä mittava yleisö.

Kenttä sai melkoista kritiikkiä isännöidessään Barclaysia ensimmäisen kerran vuonna 2009. Pelaajat kokivat raffit liian pitkiksi ja griinit turhan rankaiseviksi. Näin Kiten ja Cuppin oli tehtävä helpotuksia tämän vuotista turnausta varten. Viheriöt ovat nyt pehmeämmässä kuosissa ja myös väyliä on levennetty.

Kun liikkeellä on paljon tähtiä, käy mahdollisten menestyjien ennakointi varsin työlääksi. Webb Simpsonin, Bill Haasin ja Keegan Bradleyn keikkuminen kärjessä on kuitenkin odotettavaa.

Simpson on sijoittunut tällä kaudella neljä kertaa kymmenen joukkoon. ja oli kahdeksas, kun Barclays pelattiin edellisen kerran Liberty Nationalilla. Hän myös johti kisaa tuolloin 36 reiän jälkeen. Vuoden 2011 FedExCupin voittaja Haas oli Libertyllä 24:s neljä vuotta sitten, mutta on koonnut tänä vuonna jopa yhdeksän Top 10 sijoitusta.

Bradleyllä on jo hetken aikaa ”roikkunut” voitto ilmassa. Hän oli kakkonen World Tourin kisassa Ohiossa, ja on mennyt heittämällä kahdella edellisellä kerralla pudotuspelien finaaliturnaukseen.

Lähde: The Barclays, kotisivut, PGA Tout