PGA Tourin playoff-kisan kärkikaksikko hurjana – toinen kierros yhteensä 23 alle parin! - Golfpiste.com

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista

21.–28.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][32]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourin playoff-kisan kärkikaksikko hurjana – toinen kierros yhteensä 23 alle parin!

Pieni harmitus paistoi Dustin Johnsonin kasvoilta, kun jokaisen huippupelaajan unelma karkasi niukasti hänen ulottuviltaan. Kuva: Getty Images

Päivän toinen viitosella alkava kierrostulos jäi vain joidenkin senttien päähän.            

Oli lopulta yllättävää, ettei TPC Boston -kentällä meneillään olevan Northern Trust -kilpailun toisella kierroksella nähty toistakin haamurajan alitusta. Mahtavassa lennossa perjantain kierroksen ensimmäisellä puoliskolla ollut Dustin Johnson (-15) joutui hyvästä pohjatyöstään huolimatta tyytymään tulokseen 60.

Johnsonille heltisi sentään ”lohduksi” kilpailun kärkipaikka kahden lyönnin erolla Cameron Davisiin sekä nelisen tuntia aiemmin tuloksen 59 pelanneeseen Scottie Scheffleriin.

Johnson oli etuysillä rautaisessa vedossa tehden viiden ensimmäisen reiän jaksossa komean birdie-eagle-birdie-eagle-birdie-sarjan. Liito ei jäänyt tähän vaan DJ tehtaili peräkkäiset birdiet rei’illä 7 −8 sekä 10− 11.

Hän oli kierrostaan 11 reiän jälkeen peräti 11 alle parin, ja ilman bogeja yksikin birdie olisi riittänyt viitosella alkavaan tulokseen. Viimeinen paikka siunaantui, kun Johnson löi 18. reiällä noin 70 metrisen wedge-lähestymisen lipun alapuolelle pieneen rinteeseen, josta oli matkaa reikään seitsemän metriä. Birdie-putti näytti aluksi hyvältä, mutta pallo kaartui reiän tuntumassa joitakin senttejä liian aikaisin vasemmalle.

”Tämä on mitä on. Se ei nyt tapahtunut, mutta yritetään huomenna uudestaan”, Johnson sanoi harmistuneena.

Kyseessä oli toinen kerta PGA Tourin historiassa, kun kilpailussa pelataan kaksi 60 lyönnin tai parempaa tulosta samana päivänä. Saattoi herättää myös ihmetystä, miten kentän viritys mahdollistaa näin kovan tulostehtailun playoff-tason turnauksessa. TPC Boston ei kuitenkaan ollut perjantaina tavallista suosiollisempi.

Seuraavaksi paras tulos par 71 -kentällä oli 64 lyöntiä, johon ylsi neljä pelaajaa, ja koko kierroksen keskiarvo näytti lukemaa 69,53.

Luulen, että joku pelaa vielä tuloksen 56 tai 57; tapahtuu se sitten parin seuraavan vuoden sisällä tai 10−15 vuoden kuluttua.

Johnson myönsi, että tuloksen 59 tavoittelu vei hieman rentoutta otteista. Kenties jo pelkästään siksi, ettei toista vastaavaa tilaisuutta välttämättä enää tule.

”Paineet lisääntyvät, kun birdiejä ja putteja oli alettava saamaan sisään. Mutta eihän ikinä voi olla pettynyt tuollaisen tuloksen jälkeen. Peli on kunnossa, ja huomenna jatketaan.”

Ensimmäistä kauttaaan pääkiertueella pelaavan Scottie Scheffelerin tulos 59 on kaikkien aikojen 12. viitosella alkava tulos PGA Tourilla. Ensimmäisen kerran tempussa onnistui Al Geiberger vuonna 1977. Seuraavaa saatiin odottaa 90-luvun alkuun, mutta tahti on alkanut kiihtyä vasta viime vuosina. Kiertueella on tehty vuodesta 2016 lähtien vuosittain vähintään yksi kuudenkympin rajan alitus.

European Tourilla haamuraja on alitettu vain kerran. Tämä tapahtui vuoden 2018 Portugal Mastersissa, jonka toisella kierroksella Englannin Oliver Fisher pelasi tuloksen 59.

Vuoden 2017 Sony Openissa ”Club 59:ään” liittynyt Justin Thomas uskoi, että Jim Furykin ennätystulos, 58, tulee rikkoontumaan PGA Tourilla.

”Luulen, että joku pelaa vielä tuloksen 56 tai 57; tapahtuu se sitten parin seuraavan vuoden sisällä tai 10−15 vuoden kuluttua. Pelaajat kehittyvät koko ajan, ja kun pääsemme kilpailemaan tällaisilla kentillä, joilla on todella hyvät viheriöt ja pehmeä alusta, kuka tietää mitä vielä tapahtuu”, Thomas sanoi.

Bryson DeChambeaun tie Northern Trustissa nousi pystyyn kahden kierroksen jälkeen. Kuva: Getty Images

Englannin Ian Poulter (-9) on Northern Trustin puolivälissä parhaana eurooppalaisena jaetulla 12. sijalla, kuusi lyöntiä kärjestä. Kisan seuratuimpiin pelaajiin kuuluvat Rory McIlroy ja Tiger Woods (-3) etenivät lyönnin turvin jatkoon, ja kaksikko pelaakin lauantain kierroksen yhdessä.

Major-voittajien Jordan Spiethin, Shane Lowryn, Phil Mickelsonin ja Graeme McDowellin kilpailu ja samalla urakka tämänvuotisissa playoffeissa päättyi karsiutumiseen. Mickelson, 50, ilmoitti perjantaina osallistuvansa ensi viikolla uransa ensimmäiseen PGA Tour Champions -kiertueen turnaukseen.

Karsiutujien joukossa olivat myös Bryson DeChambeau ja PGA Championshipin vajaat kaksi viikkoa sitten voittanut Collin Morikawa, joiden mestaruusjahtia yksi epäonnistuminen FedEx Cupin playoffeissa ei haittaa.

Lue seuraavaksi: Haamuraja rikki – PGA Championshipin yllättäjä teki FedEx Cupin finaalikisassa tuloksen 59

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje