PGA Tourin mukavin kaveri Woodsin ennätysputken kimpussa – Rory McIlroylle sattui työtapaturma - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourin mukavin kaveri Woodsin ennätysputken kimpussa – Rory McIlroylle sattui työtapaturma

Tony Finau lähtee Memphisin pudotuspeliturnauksen jatkokierroksille isona voittajasuosikkina. Kuva: Getty Images

Tony Finau puolustaa kilpailun voittoa kentällä, jolla ei ole turnausta voittanut.

Tony Finau on jo hetken aikaa ollut maailman kuumin golfin pelaaja. Kovien sijoitusten erikoismies ei ole urallaan liiemmin pokaaleja nostellut, mutta trendi näyttää olevan muuttumassa. Heinäkuun jälkipuolella tuli voitto Minnesotassa ja seuraavana sunnuntaina hän juhli uransa neljättä PGA Tourin ykköstilaa Detroitissa.

Tänä viikonloppuna maailmanlistalla sijalla 13 oleva Finau jahtaa isoa menestystä kauden ensimmäisessä pudotuspeliturnauksessa.

Finau otti viime vuonna kolmannen voittonsa kiertueen playoffit aloittaneessa Northern Trust -kilpailussa, joka tunnetaan nyttemmin nimellä FedEx St. Jude Championship. Hän on siten Memphisissä Tennesseessä meneillään olevan turnauksen puolustava mestari.

FedEx Cupin pisteissä seitsemäntenä oleva Finau pelasi perjantaina jo 11. peräkkäisen vähintään 68 lyönnillä sujuneen kierroksensa. Sitten vuoden 1995 kyseiseen putkeen on pystynyt PGA Tourilla vain kahdeksan pelaajaa. Tilaston kärjessä kyseisellä ajanjaksolla on Tiger Woods, joka on enää kolmen kierroksen päässä.

”Tämä on aivan erilainen paikka”, hän vertaili New Jersyssä sijaitsevaa vuodentakaista Liberty Nationalia ja FedEx St. Jude Championshipin näyttämönä toimivaa TPC Southwind -kenttää. ”On outoa puolustaa voittoa kentällä, jolla en ole voittanut.”

Ennen toista voittoani kului yli viisi vuotta, ja siinä ehtii mietiskellä kaikenlaista.

Utahista lähtöisin oleva Finau (-8) jakaa Memphisin kisan puolivälissä viidettä sijaa, kolme lyöntiä kärjestä. Hän lähtee jatkokierroksille odotetusti isona voittajasuosikkina.

Finau tarvitsi 3M Openin ja Rocket Mortgage Classicin voittoihin kahdeksan päivää. Heinäkuun loppua voisi pitää hänen todellisena läpimurtonaan, mutta Finau itse pitää viime kauden Northern Trustin voittoa sellaisena.

”Ensimmäinen voitto on tyypillisesti vaikein, mutta minulle se oli New Jerseyn turnaus. Ennen toista voittoani kului yli viisi vuotta, ja siinä ehtii mietiskellä kaikenlaista.”

Finau nimettiin hiljattain Golf Digestin järjestämässä kyselyssä PGA Tourin mukavimmaksi kaveriksi. Hän jätti kiertueen runkosarjan päättäneen Wyndham Championshipin väliin isännöidäkseen hyväntekeväisyystapahtumaa. Samalla vietettiin perheen tyttären syntymäpäiväjuhlia. Finau innostui esittämään uima-altaalla vietetyissä juhlissa polynesialaisia tansseja, ja pyyhkäisi vahingossa vaimonsa matkapuhelimen altaaseen. Puhelin saatiin hänen mukaansa kuitenkin pelastettua.

Rory McIlroylle kävi J.J. Spaun (-11) johtamassa kilpailussa työtapaturma luisuttuaan niukasti ulos kahdelta jälkimmäiseltä kierrokselta. Kauden edellinen ja ennen tätä viikonvaihdetta ainoa karsiutuminen oli peräisin maalis-huhtikuun vaihteessa käydystä Valero Texas Openista. Jatkopaikan menetys ei kuitenkaan liiemmin heikennä McIlroyn asemaa FedEx Cupissa, jonka pisteissä hän säilyttänee top 10 -sijoituksensa matkalla seuraavaan playoff-kilpailuun.

Lue seuraavaksi: He ovat PGA Tourin mukavimmat tyypit

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje