[11][17]
Kilpagolf - PGA Tour

Kolumbialaistähti nousi haamutuloksellaan PGA Tourin ennätystenkirjoihin

Sebastian Munoz paineli torstaina kaasu pohjassa. Kuva: Getty Images

Tokion olympialaisissa mitalista uusineilla eteläamerikkalaisilla on kaksoisjohto Byron Nelsonin kilpailussa.

Sebastian Munoz tuli tehneeksi McKinneyssä Texasissa alkaneessa kilpailussa PGA Tourin historiaa yllettyään kiertueella ensimmäisenä pelaajana kahteen 60 lyönnin kierrokseen tai sitä parempaan tulokseen samalla kaudella.

Munoz on AT&T Byron Nelson -kilpailussa komealla tuloksellaan, 60 (-12), neljän lyönnin johdossa ennen neljää kakkostilaa jakavia pelaajia. Hän teki torstain hurjalla kierroksellaan kaksi eaglea, yhdeksän birdieä ja yhden bogin.

Tehokkain vaihe osui TPC Graig Ranch -kentän (par 72) puolivälin tuntumaan Munozin pelattua reiät 9–12 kuusi alle parin. Vain 28 lyönnillä sujunut takaysi myös päättyi tyylikkäästi kolmen birdien suoraan.

Munozilta vaadittiin viimeisellä reiällä (par 5) eaglea viitosella alkavaan kierrostulokseen. Hän sivalsi kakkoslyöntinsä griinin oikealle puolelle, mutta sai kuitenkin tehtyä pitchillä ja putilla hallitusti päivän yhdeksännen birdiensä.

Kolumbialainen pelasi kauden ensimmäisen 60 lyönnin kierroksensa marraskuussa RSM Classicin avauskierroksella. Sea Island Golf Clubin Seaside Course on tosin par 70 -kenttä. Munoz teki hauskana yhteensattumana Byron Nelsonin kilpailussa eaglet yhdeksännellä ja 12. reiällä ensimmäisellä kierroksella myös vuosi sitten. Tuolloin tulos oli 66, ja hän sijoittui kisassa 55:nneksi.

”Aloitin tänä vuonna yhteistyön caddieni Josen kanssa”, vastasi Munoz kysymykseen, minkälaisia muutoksia hän tehnyt viimeisimpien kuukausien aikana.

”Sen jälkeen, kun hän otti bägin haltuunsa, meillä on ollut hyvä meininki. Ymmärrämme toisiamme, ja näemme lyönnit ja etäisyydet samalla tavalla. Sen lisäksi pelini on ollut aiempaa luotettavampaa. En ole myöskään antanut mielialan vaikuttaa lyönteihini.”

Munoz, 29, on voittanut urallaan yhden turnauksen PGA Tourilla. Tämä tapahtui syyskuussa 2019 pelatussa Sanderson Farms Championshipissä, jonka uusinnassa hän oli Im Sung-jaeta parempi. Munozin kauden paras sijoitus on peräisin aiemmin mainitusta RSM Classicista, jossa maailmanlistan 73. oli kolmas.

Eteläamerikkalaisten vahvaa panosta täydentää toista sijaa jakavien joukossa oleva Mito Pereira (-8). Sekä Munoz että Pereira olivat uusimassa Tokion olympialaisten pronssista viiden muun pelaajan kanssa viime elokuussa. Tässä taistelussa pisimmän korren veti Taiwanin C.T. Pan.