PGA Tourilla ensimmäinen koronavirustartunta – viisinkertainen turnausvoittaja vetäytyi kilpailusta - Golfpiste.com

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista

28.6.–5.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[15][27]
KilpailuaSuomalaista
Kilpagolf - PGA Tour

PGA Tourilla ensimmäinen koronavirustartunta – viisinkertainen turnausvoittaja vetäytyi kilpailusta

Nick Watneylla todettiin perjantaina koronavirustartunta. Kuva: Getty Images

Karsintarajan missannut kilpakumppani harmitteli, että tartunnasta kerrottiin peliryhmän muille jäsenille kesken kierroksen.  

Vuodesta 2005 PGA Tourin vakiokalustoon kuuluneesta Nick Watneysta tuli kiertueen ensimmäinen pelaaja, jolla on todettu koronavirustartunta. Hän vetäytyi Hilton Headin saarella Etelä-Carolinassa meneillään olevasta RBC Heritage -kilpailusta ennen toista kierrosta.

Watneyn, 39, turnauksen alla antama virusnäyte oli negatiivinen. Avauskierroksella tuloksen 74 lyönyt viisinkertainen turnausvoittaja kertoi tunteneensa perjantaina kisapaikalle saapuessaan itsensä kipeäksi, ja tämän jälkeen tehdyssä toisessa testissä tulos osoittautui positiiviseksi.

Samassa ryhmässä Watneyn kanssa pelanneet Vaughn Taylor ja Luke List saivat kuulla kilpakumppaninsa tartunnasta toisen kierroksen aikana.

”Menin hieman shokkiin. Sydämeni alkoi jyskyttää ja tunsin itseni hieman hermostuneeksi. Toivottavasti Nickillä on kaikki hyvin, ja että tästäkin päästään yli”, Taylor sanoi.

Jatkosta neljän lyönnin marginaalilla pudonnut Taylor (par) ei ollut hyvillään, että tieto Watneyn tartunnasta kerrottiin peliryhmän muille jäsenille kesken tiimellyksen.

”Sen jälkeen oli vaikea keskittyä, enkä pystynyt parhaimpaani. Olisin kuullut asiasta mieluummin vasta kierroksen jälkeen.”

PGA Tour alkoi välittömästi tartunnan ilmettyä kartoittaa Watneyn seurassa olleita henkilöitä viruksen mahdollisen leviämisen estämiseksi.

Rory McIlroy kertoi viettäneensä lyhyen aikaa harjoitusviheriöllä Watneyn kanssa.

”Nick lähetti minulle tekstiviestin tartunnasta ennen kuin aloitin kierroksen. Hän sanoi, että ’toivottavasti, en ollut liian lähellä sinua’. Mielestäni meillä oli kuitenkin riittävä turvaetäisyys.”

Watney pahoitteli maailmanykköselle, että oli tullut kentälle oireisena. McIlroy totesi, että hän olisi luultavasti toiminut itsekin samoin, oireet kun ilmenivät vasta pelaajan saapuessa paikalle.

Watneyn uran kovin saavutus on Floridassa pelatun WGC-sarjan turnauksen voitto maaliskuulta 2011. Edellisestä ykköstilasta on vierähtänyt jo lähes kahdeksan vuotta. Tämä tapahtui FedEx Cupin playoffeihin kuuluneessa The Barclays -kilpailussa.

Perjantaina toistamiseen tuloksen 65 pelannut Webb Simpson (-12) otti kilpailun johtopaikan 36 reiän jälkeen. Vuoden 2012 U.S. Open -voittajalla on lyönnin etumatka toista sijaa jakaviin Bryson DeChambeauhun ja Corey Connersiin.

”Olen tyytyväinen, kun otetaan huomioon, että jään yli 30 metriä pitkälyöntisimmistä. Avuni ovat pituuskontrollin hallinnassa ja lyönninmuokkauksessa”, Simpson sanoi.

Torstaina ja perjantaina Simpsonin kanssa pelannut DeChambeau tilastoi viime viikon turnauksen avauskierroksella draiviensa keskimitaksi peräti 315,5 metriä.

Eurooppalaisista Matthew Fitzpatrick jakaa RBC Heritagessa neljättä sijaa, kaksi lyöntiä Simpsonista. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kisaa johtanut toinen englantilainen, Ian Poulter (-9) on kuudetta sijaa jakavien joukossa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje