14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Tiger Woodsilla edessään ”maratonpäivä” – sade teki kiusaa Los Angelesissa

Jordan Spieth hyödynsi parhaiten pehmenneen kentän tarjoamat edut.

PGA Tour teki torstaina harvinaisen ratkaisun, kun se päätti sadekeskeytyksen jälkeen mitätöidä Genesis Openissa kymmenen peliryhmän tulokset. Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 2013 Dell Technologies Championshipin kolmannen kierroksen, kun pelaajien kortteihin piirretyt reikätulokset pyyhittiin pois.

Vettä tuli Los Angelesissa kisaa edeltävänä yönä taivaalta jo 25 millimetriä ja sademäärä tuplaantui torstain kuluessa. Kukaan ei ehtinyt pelata kahta reikää enempää ennen keskeytystä. Aloitusta oli  ehditty odotella tovin, sillä pelin keskeytyessä kello oli jo 10.30.

Kentällä päästiin uudestaan iltapäivällä, ja parhaiten Riviera Country Clubin pehmentäneet väylät hyödynsivät ennen pimeän tuloa Sung Kang (14 reikää) ja Jordan Spieth (12 reikää). He ovat tilanteessa viisi alle.

Tiger Woods ei ennättänyt avauspäivänä lainkaan kentälle, joten kilpailun isännälle on luvassa perjantaina urakoitavaa. Woodsin, Rory McIlroyn ja Justin Thomasin ryhmä starttaa vasta puolenpäivän paikkeilla paikallista aikaa, joten on todennäköisintä, että kolmikko ei ennätä pelata perjantain puitteissa kahta kierrosta loppuun.

Kyseessä on jo toinen peräkkäinen PGA Tourin turnaus, jonka läpiviemisessä on ongelmia sään vuoksi. Viime viikon Phil Mickelsonin voittamassa Pebble Beachin kisassa jouduttiin myrskyn vuoksi turvatumaan viimeisen ryhmän osalta varapäivään.

Nimekkäistä pelaajista mahdollisimman huono alku turnauksessa oli Louis Oosthuizenilla (+4/15 reikää) ja Charley Hoffmanilla (+5/17 reikää), joilla tulee riittämään tekemistä jatkoonpääsyn kanssa.

Genesis Open on osallistujaluettelon perusteella yksi alkukauden tasokkaimmista kilpailuista. Mukana on muun muassa seitsemän pelaajaa maailmanlistan top 10:stä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje