23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista

23.7.–30.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[16][25]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Tiger Woods tykitti huipputuloksen Bahamalla

Megatähti oli isännöimänsä turnauksen toisella kierroksella takavuosien kaltaisessa vedossa.

Ennen tämänviikkoisen paluuturnauksensa starttia Tiger Woods arveli, että hänen on oltava kärsivällinen päästäkseen takaisin tuloskuntoon. Hero World Challengen toisen kierroksen perusteella voisi olettaa, että hän olisi yltämässä tavoitteeseensa hieman ennakoitua helpommalla.

Woods esitteli perjantaina tutunlaisia otteita parhaista taidoistaan iskettyään mainion 65 lyönnin kierroksen. Joukkoon mahtui useita hienoja par-pelastuksia ja lähes hole-in-one.

Hän nousi kilpailun puolivälissä jaetulle yhdeksännelle sijalle Rickie Fowlerin ja Henrik Stensonin seuraksi. Kolmikko on kokonaistilanteessa -6.

”Nyt on hyvä fiilis. Eilen sain pelin toimimaan kahdeksan reikää ja sitten kadotin otteen. Tänään oli toisenlainen päivä”, Woods sanoi.

Tigerin toisen kierroksen väyläosumatilasto näytti lukemaa 8/13, viheriöosumia kertyi 14. Virheetön ja bogiton kierros oli hänelle ensimmäinen sitten kesäkuussa 2015 pelatun Greenbrier Classicin.

”Halusin pitää korti puhtaana. Siinä on jotakin erityistä, ja tuntuu varsin hyvältä että onnistuin tavoitteessani.”

Tiger sai päivän kovimmat kannustushuudot 12. reiällä, kun hän oli lyödä tiilyöntinsä tällä par-kolmosella suoraan kuppiin. Helpolle birdie-putille jäi matkaa noin 30 senttiä.

Woods pelasi perjantaina toisen kerran urallaan kilpailukierroksen yksin, kun olympiavoittaja Justin Rose joutui selkävaivojensa vuoksi keskeyttämään turnauksen. Hän ei tuhlannut ylimääräistä aikaa Albany Golf Clubin kentällä, sillä kierros kesti vain 2 tuntia ja 54 minuuttia.

Viime vuonna kaksi kertaa selkäleikkauksessa olleen Woodsin kyky pelata huippugolfia ei näyttäisi kadonneen minnekään – myöskään fyysisestä näkökulmasta, joka oli kuitenkin ennakkoon yksi isommista kysymysmerkeistä.

”Tänään kaikki tuntui paremmalta, mikä on todella, todella hyvä merkki. En osaa sitä itsekään selittää, haluaisin kyllä tietää”, hän iloitsi.

Dustin Johnson ja Hideki Matsuyama nousivat nyt Hero World Challengen jaetulle kärkipaikalle kokonaistilanteessa -12. Matt Kuchar ja Louis Oosthuizen jakavat kolmatta sijaa kahden lyönnin päässä.

Päivän kovimmasta tuloksesta (63) vastannut Bubba Watson kiipesi viidenneksi, eroa kärkeen kolme lyöntiä.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (3 kpl)