[6][5]
PGA Tour

Temppumestari Wesley Bryan avasi voittotilinsä PGA Tourilla

Veljensä kanssa taitolyönneistään tunnetuksi tullut Bryan aikoo ahmia nopeasti lisää menestystä Yhdysvaltain kiertueella.

Wesley Bryan (-13) nousi sunnuntaina neljän lyönnin takamatkalta voittoon Etelä-Carolinassa käydyssä PGA Tourin turnauksessa.

Kisan loppusuoralla näytti tukevasti siltä, että 72 reikää ei riittäisi selvittämään voittajaa. Takaysin virheettömästi pelannut Bryan piti kuitenkin pintansa jättäen Luke Donaldin lyönnin päähän.

Bryan, 27, saavutti viime vuonna kolme turnausvoittoa USA:n kakkoskiertueella Web.com Tourilla, ja nousi elokuussa ”hat trickinsä” ansiosta sarjaporrasta ylemmäs.

Wesley Bryan on tullut veljensä Georgen kanssa tunnetuksi You Tubessa jaetuista videoista, jossa kaksikko esittelee taidokkaita ja mielenkiintoisia temppulyöntejä.

RBC Heritage -turnauksessa oli leikki kaukana, kun kierroksen viimeisellä kolmanneksella vajaa kymmenen pelaajaa taisteli voitosta realistisin mahdollisuuksin. Heistä ensimmäisinä kyydistä putosivat yhä debyyttivoittoaan PGA Tourilla jahtaava Graham DeLeat sekä reiät 3–14 yhteensä kuusi yli pelannut Jason Dufner.

Bryanin menestys oli yleisölle mieleen, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta kun Etelä-Carolinasta kotoisin oleva pelaaja pystyi voittamaan osavaltion ainoan PGA Tour -kilpailun.

Hän kuittasi viikonvaihteen kisasta 1,17 miljoonan dollarin palkintosumman ja varmisti täyden pelioikeuden kiertueella kauden 2018–2019 loppuun. Sokerina pohjalla oli pääsy ensi kevään Masters Tournamentiin.

”Loppujen lopuksi tässä ei muutu mikään, vaikka minulla on nyt yksi voitto PGA Tourilla. On paljon muitakin kavereita, joilla on vain tämä yksi voitto. Minun tavoitteeni on saada nopeasti toinen voitto”, Bryan sanoi.

Pikaisen paluun huipulle tehnyt Patrick Cantley, jatkuvasti hyvin pelaava William McGirt sekä USA:n isojen tulevaisuuden nimien joukkoon kuuluva Ollie Schniederjans jakoivat kolmannen sijan. Eroa Bryaniin kolmikolle kertyi kaksi lyöntiä.

Muista eurooppalaisista Skotlannin Russell Knox ja Englannin Ian Poulter (-8) jakoivat 11. sijaa. Ainoana pohjoismaalaisena jatkoon päässyt Ruotsin Jonas Blixt (-2) oli 44:s.

Poulter pelaa tällä hetkellä PGA Tourilla ns. medical extensionin turvin, ja tarvitsee viimeistään tämän viikon turnauksen päätteeksi ansiosarakkeeseensa 144 669 dollarin tienestit tai vaihtoehtoisesti 118 FedEx Cupin pistettä.

Englantilaisen olisi pitänyt sijoittua RBC Heritagessa yksin vähintään 12. sijalle, mutta finaalikierroksen tulos 73 pudotti hänet 11 muun pelaajan kanssa jaetulle 11. tilalle. Siten Poulterilta puuttuu vielä tavoitteestaan, ja loppukauden kortista 30 624 taalaa.

Medical extensionin 10. ja viimeisen kilpailunsa hän pelaa torstaina käynnistyvässä Valero Texas Openissa. Arvioiden mukaan sijoitus 40:n joukossa takaisi Poulterille tarvittavan palkintosumman San Antoniossa, muussa tapauksessa hän joutuu hyödyntämään exemption-listalla ns. entisten voittajien statusta.