[11][17]
PGA Tour

Steve Strickerin lähes kuuden vuoden kuiva kausi päättyi QBE Shootoutissa

Stricker ja hänen peliparinsa Sean O'Hair kuittasivat Floridan kolmen päivän joukkuekisasta 410 000 dollaria mieheen.

Steve Stricker otti ensimmäisen voittonsa viiteen vuoteen Naplesissa pelatussa perinteisessä QBE Shootout -kilpailussa. Entisen maailmanykkösen ja kaksinkertaisen major-voittajan Greg Normanin isännöimä kilpailu on ollut jo pitkään PGA Tourin kalenterivuoden viimeinen tapahtuma, joskaan se ei kuulu kiertueen viralliseen ohjelmaan.

Stricker ja hänen kanssaan joukkueen muodostanut Sean O’Hair pysyttelivät 54 reiän turnauksen kärjessä alusta saakka, kunnes Graeme McDowell ja Shane Lowry kiilasivat heidän edelleen kolmannen kierroksen ulosmenossa.

Osat vaihtuivat loppusuoralla, ja ratkaiseva niitti voiton kannalta tuli Tiburon Golf Clubin kentän 17. reiällä, kun O’Hair teki eaglen. Kaksikon paras pallo -kierroksen tulos oli 64, McDowellin ja Lowryn jäätyä kahden lyönnin päähän.

”Meillä sulautui homma hyvin yhteen. Hänen (O’Hairin) pitkät lyöntinsä ja omat tarkat lyhyet raudat antoivat meille hyvät eväät heti ensimmäisestä päivästä lähtien”, Stricker sanoi.

Stricker on voittanut urallaan 12 henkilökohtaista turnausta PGA Tourilla, viimeisin on tammikuun 2012 Tournament of Champions -kilpailusta. 50-vuotias pelaaja esiintyi päättyneellä kaudella lähinnä Champions-kiertueella, ja hän johdatti USA:n joukkueen kapteenina ryhmänsä voittoon syksyn Presidents Cupissa.

Sean O’Hair toipui polvileikkauksen jälkeen nopeasti pelikuntoon. Kuva: Getty Images

Voitto Normanin kisassa oli toinen sekä Strickerille että O’Hairille. Ensin mainittu venyi turnauksen ykköseksi Jerry Kellyn kanssa vuonna 2009 ja joukkue O’Hair-Kenny Perry oli paras kolme vuotta myöhemmin. Tämä oli myös O’Hairin edellinen voittomerkintä.  Molemmat kuittasivat viikonvaihteen kisan voitosta 410 000 dollaria.

O’Hairille kilpailu oli vasta toinen sitten BMW Championshipin jälkeen tehdyn polvileikkauksen. Operaatiossa pelaajalta poistettiin rustoa oikeasta polvesta.

Pat Perez ja Brian Harman olivat Naplesissa kolmansia. Kilpailun ainoa naispelaaja, Lexi Thompson ja pelipari Tony Finau jakoivat neljänen sijan kahden muun joukkueen kanssa.

QBE Shootoutin ensimmäinen kierros pelataan scramble-pelimuotona. Toinen kierros (modified alternate shot) on eräänlainen muunnos scramblesta. Siinä molemmat lyövät avauksen, ja se pelaaja, jonka avausta ei valita, lyö seuraavan lyönnin. Tämän jälkeen palloa lyödään vuorotellen reikään saakka.

Kolmantena pelipäivänä vuorossa on paras pallo -kierros. Molemmat pelaavat jokaisen reiän omalla pallollaan ja parempi reikätulos otetaan huomioon joukkueen tulokseen.