Stenson nousi voittokamppailuun Houston Openissa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Stenson nousi voittokamppailuun Houston Openissa

Ruotsin suurin major-toivo on hiomassa itseään huippukuntoon Mastersin kenraaliturnauksessa.

Henrik Stenson (-10) esitti Houstonin turnauksen kolmantena päivänä parasta peliä, ja kiipesi kärjen kantaan ennen finaalikierrosta. Tuloksen 66 iskenyt ruotsalainen on 54 reiän jälkeen lyönnin päässä paalupaikkaa jakavista Jim Hermanista ja Jamie Lovemarkista.

”Löin kahtena ensimmäisenä päivänä palloa hyvin, mutta putit eivät sujuneet”, maailmanlistan seitsemäs sanoi. ”Siispä harjoittelin jälleen puttausta eilen iltapäivällä. Tänään se toimi paremmin.”

Stenson jätti viime viikolla pelatun WGC-sarjan reikäpeliturnauksen väliin. Hyvät otteet Masters Tournamentin alla pönkittävät hänen mahdollisuuksiaan ensi torstaina Augustassa käynnistyvässä kauden ensimmäisessä major-turnauksessa. Voittaessaan Stenson tekisi historiaa, sillä ruotsalainen miespelaaja ei ole koskaan saavuttanut major-titteliä.

Mastersin kenraaliturnauksen voittajalle on luvassa myös paikka Mastersiin, mikäli osallistuminen ei ole varmistunut aiemmin muuta reittiä.

”Huomenna on paljon pelissä”, sanoi Herman, jolla on plakkarissaan yksi 10. sija tältä kaudelta. ”Pelastin tänään muutaman hyvän parin, etenkin viimeisellä reiällä. Huomenna lähden lyömään ensimmäistä avausta väylälle. Yritän jättää kaikki ylimääräiset paineet harteiltani.”

Russell Henley ja Dustin Johnson jakavat Stensonin kanssa kolmatta sijaa Golf Club of Houstonin kentällä pelattavassa turnauksessa.

Jordan Spieth (-6) säilytti pienet voittohaaveensa tekemällä kolme birdietä kentän jälkipuolella. Hän oli vuoden takaisen turnauksen uusinnassa, mutta joutui katselemaan vierestä J.B. Holmesin juhlintaa. Seuraavalla viikolla tuli kunnolla balsamia haavoille, kun Spiethin ylle soviteltiin vihreätä takkia Augustassa.

”Pelaan tällä hetkellä varsin jämäkkää golfia, mutta se ei ole toistaiseksi näkynyt -6- tai -7-tuloksena. Toivottavasti sellaisia on tulossa huomenna ja ensi viikolla”, Spieth sanoi.

Myös kuudentena olevalla Roberto Castrolla (-9) on sunnuntaina mahdollisuus tehdä historiaa, voittamalla Houston Open ensimmäisenä houstonilaissyntyisenä pelaajana.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje