Spieth: Dayn etumatka maailmanlistalla turhauttaa - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][27]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Spieth: Dayn etumatka maailmanlistalla turhauttaa

Jordan Spiethin on taas aika pukea työhaalarit ylle.

Jason Dayllä ja Jordan Spiethillä oli viime viikolla varsin erilaiset fiilikset Players Championshipissä. Siinä missä Day tuuletteli Ponte Vedra Beachin tummentuvassa illassa palkintopystinsä kanssa, karsiutumisen kokenut Spieth poistui maisemista pari päivää aikaisemmin renkaat vinkuen.

Tämä ilmiö on toistunut tämän kaksikon kohdalla useamminkin viimeisten kuukausien aikana. Spieth yrittää kääntää seuraavan kerran kelkkansa torstaina Texasin Irvingissä alkavassa AT&T Byron Nelson -turnauksessa. Seitsemännen voittonsa 17 edellisessä kilpailussaan saavuttanut Day puolestaan viettää turnausvapaata viikkoa.

Asemaansa maailmanykkösenä vahvistaneella Dayllä on nyt maailmanlistalla lähes 2,5 keskiarvopisteen etumatka toisena olevaan Spiethiin.

”Day uskoo, että hänen pelinsä on parempaa kuin muiden, ja hänellä todellakin kulkee. Siinä on suurin syy, miksi hän pelaa paremmin kuin toiset”, Spieth sanoi lehdistölle ByronNelsonin turnauksen alla. ”Vaikka voittaisin kaksi seuraavaa kilpailua, en ohittaisi häntä maailmanlistalla. Day on tehnyt irtioton, mikä samalla turhauttaa, mutta toisaalta myös motivoi minua.”

Spiethillä, jos jollakin on kompetenssia venyä Dayn kaltaisiin esityksiin. Hän voitti viime vuonna viisi turnausta, joista kaksi oli majoreita. Myös tämä vuosi alkoi texasilaiselta upeasti, sillä hän nousi Havaijin kisan ykköseksi kahdeksan lyönnin erolla seuraavaan.

Viime kuun tapahtumat Masters Tournamentissa saattoivat jättää Spiethille syvemmät haavat kuin arvataankaan. Hän pelasi TPC Sawgrassilla ensimmäisen kilpailunsa kuukauteen, eikä saanut kunnon otetta Stadium-kentästä. Spieth kertoi toisen kierroksen jälkeen tarvitsevansa ”hieman kohtuullisempia odotuksia” sekä iloisempaa ilmettä kentälle.

Odotuksia silti riittänee ”köysien” molemmin puolin, sillä Spiethille AT&T Byron Nelson on kotikilpailu. TPC Four Season Resortin kenttä ei ole kuitenkaan osoittautunut hänen suosikkiareenakseen: Spieth sijoittui kisassa 16-vuotiaana teinipoikana 16. vuonna 2010. Tämän jälkeen hänen nimeään on saanut turhaan etsiä 25:n joukosta.

Minun on säilytettävä keskittymiseni ja oltava positiivinen, koska haluan pelata hyvin ystävieni ja perheeni edessä. He antavat minulle aihetta iloon, ja uskon, että siitä on vain apua, jos lähestyn tulevaa pelikierrosta ikään kuin hetkenä ystävien seurassa. – Jordan Spieth

Hyväntuulinen ja hymyilevä Spieth on todellinen vetonaula kilpailussa kuin kilpailussa, mutta se ei tarkoita sitä, että hän tukahduttaisi suoritustensa reaktiot kiiltokuvan taakse.

”Kun sanon tavoittelevani hauskanpitoa kentällä, pidätän silti oikeudet osoittaa mieltäni huonoille lyönneille. Jos en onnistu suorituksessa, jossa ei ole mitään vaikeata, siihen kuulukin olla pettynyt. Negatiivisista ajatuksista ja puheista haluan silti pysyä erossa.”

Jordan Spieth pelaa Irvingissä, Texasissa torstaina käynnistyvässä AT&T Byron Nelson -turnauksessa. Maailmanlistan kakkosen seuraan kahdella ensimmäisellä kierroksella liittyvät Jason Dufner ja Jimmy Walker.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje