[6][5]

[6][5]
PGA Tour

Simpson leikitellen Playersin voittoon – Dustin Johnson syrjään maailmanlistan kärkipaikalta

Hyvin pelanneen Tiger Woodsin top 10 -sijoitus huuhtoutui 17. reiän vesiesteeseen.

Players Championshipin neljännelle kierrokselle tuhdissa johtoasemassa lähteneen Webb Simpsonin (-18) ei tarvinnut laittaa parastaan kisan päätöspäivänä. Hän pelasi TPC Sawgrassin Stadium-kentällä tuloksen 73, ja jätti toista sijaa jakaneet neljän lyönnin päähän.

Toisin kuin Players-voittajilla yleensä, Simpsonilla oli varaa päättää finaalikierros tuplabogiin. Koskaan aikaisemmin kilpailun historiassa 54 reiän jälkeen kärjessä olleella pelaajalle ei ole ollut seitsemän lyönnin etumatkaa.  Se myös näkyi tyypillisen kärkitaistelun puutteena, sillä Simpsonin voitto ei ollut sunnuntaina millään tavalla uhattuna.

Kyseessä oli Simpsonin, 32, ensimmäinen voitto PGA Tourilla lähes viiteen vuoteen. Pohjois-Carolinassa asuvan pelaajan suurin saavutus on ykköstila vuoden 2012 U.S. Openista. Voittoja hänellä on koossa pääkiertueelta nyt kaikkiaan viisi.

Simpson on yksi niistä pelaajista, joka näytti menettäneen parhaan aseensa putin ankkurointikiellon jälkeen. Pelaaja sai vuosi sitten ohjeita Tim Clarkilta, ja on opetellut hieman Matt Kucharia mukailevan puttaustekniikan.

Hän pohjusti voittonsa sivuamalla kenttäennätystä toisella kierroksella. Ennätyksen siirtymisen kokonaan omiin nimiin esti toiseksi viimeisellä reiällä veteen sujahtanut lyönti. Hän tuli jakaneeksi myös 36 reiän ennätystä, 197/-19, johon Greg Norman ylsi ensimmäisen kerran 24 vuotta sitten.

Simpsonilla on ollut usein ongelmia TPC Sawgrassilla, sillä kahdeksasta edellisestä visiitistä neljä oli päättynyt karsiutumiseen. Vanhat epäonnistumiset kuittaantuivat kerralla varsin mukavasti, sillä voitto pönkitti hänen pankkitiliään lähes kahdella miljoonalla dollarilla.

Golfin maailmanlistalla siirryttiin Justin Thomasin valtakauteen. Kuva: Getty Images

Muun muassa Tiger Woodsin (-11) kanssa 11. sijaa jakanut Justin Thomas kampesi 17:nneksi jääneen Dustin Johnsonin (-10) maailmanlistan kärkipaikalta. DJ:n valtakausi rankingin ykkösenä kesti vuoden ja kolme kuukautta. Thomas on järjestyksessään 21. listaykkönen vuodesta 1986 lähtien ylläpidetyllä maailmanlistalla.

Kilpailun seuratuin pelaaja, Woods, esitti viikonlopun kierroksilla vahvoja otteita. Hän löi kisan kolmannella kierroksella tuloksen 65, ja tahti näytti olleen sunnuntaina samankaltainen. Tiger nousi 12:lla tekemällään päivän kuudennella birdiellään jo kakkoseksi, mutta loppukiri jäi piippuun.

Woods teki bogin 14. reiällä ja löi vielä toiseksi viimeisellä pallonsa veteen. Pelaaja syytti pyörivää tuulta lyhyeksi jääneestä tiilyönnistään, sillä kontakti palloon sand wedgellä oli hänen mukaansa onnistunut.

Kilpailun tulokseen 67 päättäneet Charl Schwarzel, Jimmy Walker ja Xander Schauffele (-14) jakoivat Playersissä kakkostilan.

Englannin Tommy Fleetwood (-12) mahtui seitsemännellä sijallaan ainoana eurooppalaisena kymmenen joukkoon. Pohjoismaalaisista paras oli 17. sijan jakanut Ruotsin Alex Norén (-10).