[13][26]

[13][26]
PGA Tour

Schauffelesta päätöspäivän superesityksellä vuoden ensimmäinen voittaja PGA Tourilla

Justin Rose nousi takaisin maailmanlistan kärkeen, vaikka ei pelannut Havaijin turnauksessa.

Jos ehti Gary Woodland näyttää Tournament of Champions -kilpailussa muutaman päivän ajan voittajalta, oli kyseessä lopulta pelkkä harha. Hänen suurimpien menestyshaaveidensa tielle asettui Xander Schauffele, joka takoi finaalikierroksella tauluun näyttävästi kenttäennätystä sivunneet lukemat 62.

Eroa ylivoimaisen kärkikaksikon välille kertyi viime vuoden voittajille tarkoitetussa kilpailussa yksi lyönti.

Schauffelen sunnuntain esitys Kapalua Golf Clubin Plantation-kentällä oli mestarillinen, vaikka alku lupaili ihan toista. Hän teki kierroksen alkuun bogin, mutta iski sittemmin peräti kaksi eaglea ja kahdeksan birdieä. Molemmat eaglet syntyivät viheriön ulkopuolelta, joista jälkimmäinen wedgellä noin sadan metrin päästä 12. reiästä.

”Mieletön päivä. Tiesin että tästä kehkeytyy birdiejuhlat. Me keskityimme olennaiseen, ja teimme tarpeeksi voiton eteen”, kokonaistulokseen 269 (-23) päätynyt Schauffele kertoi.

Tämä kirpaisee.

Woodlandin peli oli yhtä ehjää kuin aiempinakin pelipäivinä, eikä iso potti jäänyt paljosta kiinni. Tuloksen 68 lyöneelle 34-vuotiaalle pelaajalle siunaantui 18. viheriöllä kolmemetrinen birdieputti, joka olisi onnistuessaan vienyt hänet uusintaan.

Kansasilainen oli turnauksessa ainoa pelkkiä kuutosella alkavia kierroksella pelannut kilpailija, mutta se oli laiha lohtu.

”Tämä kirpaisee”, hän pohdiskeli hyvän esityksensä jälkeen.

Schauffele, 25, vahvisti menestyksellään asemaansa maailman kirkkaimpien tähtien joukossa. Voitto oli hänelle kauden toinen ja kaikkiaan neljäs 1,5 vuoden sisällä.

Rory McIlroy hankkiutui lauantaina toisen peräkkäisen 68 lyönnin kierroksen myötä Woodlandin seuraksi päivän viimeiseen ryhmään. Käteen jäi kuitenkin tulos 72, joka oli heikoin 20:n joukkoon sijoittuneiden pelaajien keskuudessa.

Samalla säilyi viime vuonna alkanut ”kirous”, joka jätti hänet finaalikierroksen johtopallossa pelanneena seitsemännen peräkkäisen kerran ilman voittoa.

McIlroy (-15) jakoi parhaana eurooppalaisena neljännen sijan Australian Mark Leishmanin kanssa. Heidän edelleen kiilasi kärkikaksikon ohella vielä kisan voittoa puolustanut Justin Thomas (-18).

Kun 24. sijoittunut Brooks Koepka (-4) ei pystynyt tunkeutumaan top 8:aan, merkitsi se kilpailun sivuuttaneen Justin Rosen paluuta takaisin maailmanlistan ykköseksi.

Mainittu kaksikko on sahannut edestakaisin listakärjessä viime lokakuusta lähtien. Lokakuun 21. päivä tehdyn päivityksen jälkeen molemmat ovat nyt kavunneet ranking-valtikan haltijaksi kolme kertaa. Rose debytoi listaykkösenä hieman toista kuukautta aikaisemmin.