Rory McIlroy oli hurjassa liekissä voittaessaan maaliskuussa Floridassa.
Kuva: Getty Images
PGA Tour |
19.3.2018

Rory McIlroyn vahva loppukiri rautaa Orlandossa

Voitto ”The Kingin” nimikkoturnauksessa oli McIlroylle ensimmäinen 1,5 vuoteen. Tiger Woods saavutti jälleen top 5 -sijoituksen.

Tuntuu siltä kuin Rory McIlroylla ja Arnold Palmerilla olisi jälkimmäisen poismenosta huolimatta säilynyt jonkinlainen henkinen yhteys.

McIlroy voitti edellisen turnauksensa, Tour Championshipin, juuri samana päivänä, kun Palmer päätti maallisen taivalluksensa. Sunnuntaina, lähes tarkalleen 1,5 vuotta myöhemmin, McIlroy katkaisi pitkän voitottoman jaksonsa noustuaan legendan nimikkokilpailun, Arnold Palmer Invitationalin ykköseksi Bay Hill Club & Lodge -kentällä.

Pohjoisirlantilainen (-18) painoi kaasua kisan finaalikierroksella juuri sillä hetkellä kun tarve vaati. Hän teki päivän kahdeksasta birdiestään viisi kuuden viimeisen reiän jaksossa, ja venytti eron toiseksi sijoittuneeseen Bryson DeChambeauhun kolmeen lyöntiin.

McIlroyn viimeinen birdie syntyi pitkälti samalla tavalla kuin sunnuntaina viidenneksi sijoittunut Tiger Woods tapasi tehdä voitettuaan Palmerin turnauksen vuosina 2001, 2008 ja 2009. Hän vieritti 18. viheriöllä noin kahdeksanmetrisen puttinsa kupin perukoille, ja sai yleisöltä villit aplodit.

”Olen nähnyt Tigerin tekevän täällä saman muutaman kerran. Halusin jäljitellä sitä, jotta pääsisin kiinni hänen kokemiinsa tunnelmiin”, McIlroy sanoi.

Voitto oli 28-vuotiaalle McIlroylle 23. pääkiertuetasolla, näistä neljä on majoreita.

Ei minun olisi tarvinnut voittaa täällä todistaakseni, että minulla on mahdollisuudet Augustassa.

Hän oli tuskaillut viime aikoina puttipelinsä kanssa, kunnes sai alkuviikolla toimivia ohjeita urallaan taitavana puttaajana tunnetuksi tulleelta Brad Faxonilta. McIlroy kertoi myös lyhentäneensä backsvingiään, minkä johdosta tarkkuus parani pidemmissä lyönneissä.

McIlroy kärsi vuonna 2017 loukkaantumisista, eikä voittotili karttunut missään päin maailmaa. Vielä viime viikolla Tampassa pelatussa kilpailussa tuli karsiutuminen, mutta Faxonin neuvot ja omat svingifixaukset tekivät terää.

Tiger Woodsin pirteät peliotteet jatkuivat Arnold Palmerin turnauksessa. Nyt tuli jaettu viides tila. Kuva: Getty Images

Viikonvaihteen kaltaisella esityksellä McIlroy on iso menestyssuosikki pääsiäisen jälkeen pelattavassa Masters Tournamentissa. Vihreä takki on ainoa puuttuva osa hänen major-turnausten voittokokoelmassaan.

”Ei minun olisi tarvinnut voittaa täällä todistaakseni, että minulla on mahdollisuudet Augustassa. Halusin vain nähdä selkeitä merkkejä hyvästä pelistä. Onneksi sain molemmat.”

Tiger Woods (-10) nousi sunnuntaina parhaimmillaan lyönnin päähän kärjestä, mutta ei pystynyt säilyttämään kilpailun tukalimmassa tiimellyksessä isoon menestykseen vaadittavaa otetta.

Hän löi 16:lla tiipaikalla avauksensa out of bounds ja teki heti toisen bogin perään seuraavalla reiällä. Birdiejä syntyi toisella peräkkäisellä 69 lyönnin kierroksella kuusi, ja Woods oli lopulta koko joukon tehokkain pelaaja kentän par-viitosilla.

Myös Woodsin puttipeli kohosi Orlandossa sille tasolle, jonka voi odottaa tuovan hänelle lisää voittoja kun aika on kypsä. Luonnollisesti Woods janoaa isoa pottia Mastersissa, jonka suurimpien menestyssuosikkien joukkoon hän myös kuuluu.

Ryan Mooren kanssa saman lopputuloksen pelanneen Woodsin loppusuoran bogit eivät vaikuttaneet hänen lopulliseen sijoitukseensa (T5), sillä matkaa neljänneksi päätyneeseen Henrik Stensoniin jäi kolme lyöntiä.

Justin Rose (-14) täydensi eurooppalaisten mainion panoksen kolmannella sijallaan.

Tuore voitto nosti McIlroyn maailmanlistalla takaisin top 10:een, sijalle seitsemän. Myös Woods kiipesi lähelle sadan joukkoa, ollen nyt 105:s. Listan kärjessä jatkaa Dustin Johnson, Jon Rahm on parhaana eurooppalaisena kolmantena.

Kommentit

Ihmekö tuo kun yhden kaverin mukanaolo moninkertaistaa ylöisömäärän/TV-katselijoiden määrän. Eilisten selostajien mukaan paikanpäällä oli yleisöä noin 30k, joista noin 25k seurasi Tigerin ryhmää.

Olipa hyvä, että Rory voitti. Nyt voi Masters-kisaakin katsoa. Onneksi PGA rakastaa Roryä, joten varmasti kuvaa ja kommentteja saadaan Tiger edestä-Tiger takaa-kisan sijaan – tai ei sijaan vaan lisäksi. Sekä yleisön että median (myös suomalaisen) henkilöpalvonta on sillä tasolla, että vertailussa pärjäisi enää naapurin Putin.

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.