16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

R&A ja USGA tekemässä pikatarkennuksen sääntöön – rangaistuslyönnit peruttiin Phoenix Openissa

Haotong Lin tapaukseen ei otettu enää kantaa viilatessa sääntöä, milloin caddie voi olla luvallisesti pelaajan pallon takana ennen lyöntiä.

Phoenix Openin toisella kierroksella kahden lyönnin rangaistuksen caddien suunta-avusta saaneen Denny McCarthyn rangaistus on peruttu.

McCarthy ja hänen caddiensa Derek Smithin katsottiin alun perin rikkoneen sääntöä 10.2b(4), mikä estää caddieta olemasta pallon ja lyöntilinjan takana pelaajan ottaessa lyöntiasentoa.

Smith seisoi perjantaina TPC Scottsdale -kentän 15. reiällä McCarthyn pallon takana lyöntilinjalla pelaajan tehdessä harjoitussvingejä. Caddie käveli muutaman sekunnin kuluttua pois, ja McCarthy otti uuden lyöntiasennon, ennen kuin suoritti noin 60-metrisen lähestymisen viheriölle.

PGA Tour oli tulkinnut sääntöä siten, että pelaaja voi välttyä vastaavassa tilanteessa rangaistukselta ainoastaan silloin, kun hän ottaa uuden lyöntiasennon viheriöllä. Kiertue pyörsi kuitenkin näkemyksensä ja samalla McCarthyn kahden lyönnin rangaistuksen keskusteltuaan asiasta lajin hallitsevien elinten R&A:n ja USGA:n kanssa.

”On selvää, että pelaajat ja caddiet ovat hämmentyneitä uuden säännön tulkinnasta. R&A:lta ja USGA:lta saamamme täyden tuen perusteella tämänkaltaiset tilanteet eivät enää johda rangaistuksiin. McCarthyn tulos on päivitetty”, PGA Tour ilmoitti tiedotteessaan.

Denny McCarthyn tuplabogi muutettiin päivitetyn sääntötulkinnan seurauksena takaisin pariksi. Kuva: Getty Images

Myös Justin Thomas oli kantanut huolta ja pyytänyt kiertuetta ottamaan kantaa tilanteeseen, missä hänen caddiensa Jimmie Johnson oli seissyt vastaavanlaisesti pelaajan lyöntilinjan takana Phoenix Openissa ennen chippiä perjantain kierroksen 13. reiällä.

”Näissä molemmissa (McCarthyn ja Thomasin) tilanteissa, kun caddie seisoi lyöntilinjan takana, pelaaja ei ole ottanut varsinaista lyöntiasentoa. Toisin sanoen, hän ei ole saanut hyötyä suunta-avusta, koska ei ole vielä lopullisesti päättänyt, miten lyödä pallonsa”, USGA kertoi tiedotteessa.

R&A ja USGA eivät kuitenkaan ottaneet kantaa Haotong Lin tapaukseen. Li sai kahden lyönnin rangaistuksen viime sunnuntaina Dubaissa ET:n kilpailussa, kun hänen caddiensa seisoi hetkellisesti lyöntilinjan takana oltuaan jo lyöntiasennossa lyhyessä birdieputissa 18. viheriöllä.

Li upotti birdieputin, mutta sai jälkeenpäin kahden lyönnin rangaistuksen caddien suunta-avusta. Tämä tapaus on herättänyt paljon keskustelua, mutta R&A piti tulkintaa täysin oikeana. Kiinalainen menetti kilpailussa kolmannen sijan ja päätyi kahden lyönnin rangaistuksen jälkeen 12:nneksi.

McCarthy on Phoenix Openissa 54 reiän jälkeen kokonaistilanteessa kahdeksan alle, millä irtoaa jaettu 18. sija. Kärjessä Rickie Fowlerilla (-20) on neljän lyönnin johto ennen Matt Kucharia.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)