16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista

16.7.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][18]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Polvivamma päätti Stensonin turnauksen New Yorkissa

Ruotsalainen pääsee halutessaan suoraan ensi viikon playoff-turnaukseen. Seuraavaksi on kuitenkin edessä polven magneettikuvaus. Patrick Reed ja Martin Laird olivat The Barclays -turnauksessa päivän parhaat.

Henrik Stenson pelasi The Barclays -turnauksen avauskierroksella tuloksen 74, mikä on kahdeksan lyöntiä enemmän kuin kärkipaikka jakavilla Patrick Reedillä ja MartinLairdilla. Sillä ei ole Stensonin kannalta merkitystä, sillä hän jätti kilpailun kesken polvivamman vuoksi.

”Joulukuussa 2015 leikattu oikea polveni on alkanut taas vaivata. Joudun käymään magneettikuvauksessa saadakseni selville mitä sen kanssa on seuraavaksi tehtävä”, Stenson sanoi.

Vetäytyminen New Yorkin kisasta merkitsee Stensonin kohdalla jo kauden toista kesken jäänyttä korkean profiilin turnausta. Kesäkuussa pelatussa U.S. Openissa keskeytyksen syynä polven ohella oli kipeä niska.

Hän voitti heti paluun jälkeisen kilpailunsa, BMW International Openin. Kesän huippuhetkiin kuuluivat myös Open Championshipin ykköstila ja Rion olympialaisten hopeamitali.

Joulukuussa tehdyn polvioperaation jälkeen Stenson palasi kilpakentille viisi viikkoa myöhemmin Abu Dhabissa.

Stenson oli ennen kauden ensimmäistä pudotuspeliturnausta sijalla 14 FedEx Cupin pisteissä. Se merkitsee sitä, että jos vaiva helpottaa, hänellä on automaattinen osallistumisoikeus ensi viikolla ohjelmassa olevaan Deutsche Bank Championshipiin. Stenson voitti kyseisen turnauksen kolme vuotta sitten ja muutama viikko myöhemmin koko FedEx Cupin.

Patrick Reed on yksi niistä, jotka taistelevat kolmesta jäljellä olevasta suorasta paikasta USA:n Ryder Cup -joukkueeseen.

”Olihan puhdas päivä”, hän sanoi lehdistölle. ”Löin palloa varsin jämäkästi.”

<a href=Patrick Reedin paikkaa USA:n Ryder Cup -ryhmään voitaneen pitää selvänä, vaikka suora valinta on hänen osaltaan varmistamatta. Kuva: Getty Images" width="630" height="420" />

Patrick Reedin paikkaa USA:n Ryder Cup -ryhmään voitaneen pitää selvänä, vaikka suora valinta on hänen osaltaan varmistamatta. Kuva: Getty Images

Reedin päivän puhtautta korostaa ilman bogeja jäänyt tuloskortti. Hänelle kirjattiin torstaina eagle ja kolme birdieä, jotka kaikki tulivat kierroksen jälkipuolisikolla.

”Epätarkemmatkin lyönnit päätyivät väylälle tai viheriölle. Pystyin hyökkäämään.”

USA:n Ryder Cup -joukkueeseen paikkansa ovat jo varmistaneet Dustin Johnson (U.S. Openin voittaja), Jordan Spieth, Phil Mickelson, Jimmy Walker (PGA Championshipin voittaja) sekä tulokas Brooks Koepka.

Kahdeksantena USA:n Ryder Cup -tilastossa olevan Reedin kanssa suorista joukkuepaikoista taistelevat mm. Brandt Snedeker, Zach Johnson, Bubba Watson ja olympiapronssia saavuttanut Matt Kuchar.

Tietysti Ryder Cup on mielessäni. Mutta loppujen lopuksi tämä turnaus on nyt etusijalla. Jos pelaan hyvin, muiden kavereiden on pystyttävä pelaamaan vielä paremmin saavuttaakseni minut. – Patrick Reed.

Emiliano Grillo, Kevin Chappell, Rickie Fowler ja J.B. Holmes jakavat kolmatta sijaa tuloksellaan 67. Ensimmäiseen kisaansa lähes kuukauden tauon jälkeen startannut Jason Day (68) on seuraavassa seitsemättä sijaa jakavien pelaajien joukossa.

”Peli tuntui hyvältä, ja tein paljon laadukkaita asioita kentällä. Toivottavasti pystyn painamaan loppuun asti samalla tavalla”, viimeisistä 23 kilpailustaan seitsemän voittanut Day sanoi.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje