16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Phil Mickelsonilta kellosepän tarkkaa työtä – osui Pebble Beachin kisassa jokaiseen väylään

Mickelson luuli tehneensä kolmen kentän kilpailun ensimmäisenä päivänä henkilökohtaista historiaa, mutta vasurin muisti petti.

Phil Mickelson sivalsi torstaina käynnistyneen Pebble Beachin turnauksen avauskierroksella pelkkiä väyläosumia. Tulos Monterey Peninsula -kentällä oli näistä lähtökohdista odotetun hyvä, 65, jolla hän jakaa 18 reiän jälkeen kolmatta sijaa.

”Tein tänään historiaa. Käsitykseni mukaan kesti 27 vuotta ja muutama kuukauden päälle osua kilpailukierroksella jokaiseen väylään”, Mickelson sanoi jätettyään korttinsa tulosvirkailijalle.

Hänen muistinsa petti, sillä näin on käynyt kerran aikaisemminkin. Tämä tapahtui vuoden 1998 Farmers Insurance Openissa.

Kosteat olosuhteet saivat väylät vaikuttamaan tavallista leveämmiltä, mutta se ei himmennä Mickelsonin kunnioitettavaa onnistumista. ”Lefty” on voittanut kolmen kentän pro am -tyyppisen turnauksen neljä kertaa, joten hän ilmiselvästi viihtyy Pebble Beachin hulppeissa maisemissa.

Mickelsonilla oli ensimmäisellä kierroksella muitakin vahvoja osa-alueita: hän tavoitti lähestymisillään viheriön yhtä vaille jokaisella reiällä.

”On helpompi hyökätä viheriölle, kun avaukset toimivat hyvin”, hän perusteli kahden osa-alueen keskeistä vaikutusta toisiinsa.

Mickelson ei ole ollut alkuvuodesta kaikkein tarkimpia draivaajia Yhdysvaltain kiertueella: hän on avauksien strokes gained -tilastossa parhaillaan sijalla 59. Tilanne näyttää kuitenkin viime vuoteen verrattuna valoisammalta, sillä hän päätyi vastaavassa tilastossa kaudella 2017−2018 vasta sijalle 154.

En tiedä, onko sillä yhteyttä menestykseeni, että hän varttui täällä.

Lähestymisissä Mickelson oli viime kaudella kiertueen aatelia 13. sijallaan. Tämänhetkinen lähestymisten strokes gained -tilasto näyttää avaustarkkuuden tavoin 59. sijaa.

PGA Tourilla 43 ykköstilaa haalinut Mickelson karsiutui viime viikolla käydyssä Phoenix Openissa, mutta nousi tuoreella esityksellään viikonvaihteen kisan merkittävimpien voittajasuosikkien joukkoon.

Hän oli voiton syrjässä kiinni vuoden ensimmäisessä kilpailussaan San Diegossa, mutta joutui antautumaan johtoasemassa kehnoksi käyneen puttipelin myötä yllättäjä Adam Longille.

Torstai oli sopiva päivä helppoine olosuhteineen ottaa kaikki hyöty irti kentistä, sillä toiselle kierrokselle on ennustettu huonoa säätä. Tämän johdosta perjantain lähtöaikoja aikaistettiin tunnilla.

Mickelson on kiintynyt seutuun muutenkin kuin pelityyliinsä sopivien kenttien vuoksi. Hänen isoisänsä kuului aikoinaan Pebble Beachin alkuperäiseen caddie-ryhmään.

”Isoisä tienasi kierroksesta 23–30 senttiä. En tiedä, onko sillä yhteyttä menestykseeni, että hän varttui täällä. Joka kerta kuitenkin nautin olostani Pebble Beachillä.”

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje