30.6.– 7.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][0]
KilpailuaSuomalaista
European Tour - PGA Tour

PGA Tour varastaa show’n keväällä – syyskaudella ET on keskiössä

Majoreiden ajoittaminen alkukauteen ja FedEx Cupin finaalien pelaaminen jo elokuussa pitävät monet eurooppalaishuiput jenkkilässä pitkälle loppukesään. Syys–marraskuussa huippugolfin keskus siirtyy Eurooppaan.

European Tour on etenkin alkukaudella entistä ahtaammalla PGA Tourin muokattua aikatauluaan kaudelle 2018­–2019. Suurimmat muutokset koskevat majoreiden aikataulutusta sekä syksyn kilpailuita.

Majorit pelataan 2019 kaikki jo huhti–heinäkuussa. Masters käynnistää major-kauden 11.–14. huhtikuuta ja vuoden viimeinen major, The Open, lyödään pakettiin 21. heinäkuuta. Aikaisemmin vasta elokuun toisella viikolla pelattu PGA Championship on 2019 vuorossa jo toukokuussa.

Vielä suurempi muutos koskee syksyn aikataulutusta, joka on aikaistunut melkoisesti. FedEx Cupin kolme finaalikisaa pelataan elokuussa ja kausi paketoidaan Tour Championshipissä jo 25. elokuuta, kun se 2018 pelattiin vasta kuukautta myöhemmin.

Suurin syy syyskauden muutoksiin on Yhdysvalloissa erittäin suosittu amerikkalainen jalkapallo. PGA Tour haluaa maksimoida kauden viimeisten kilpailuiden näkyvyyden ja mielenkiinnon. Aikataulua on aikaistettu, jottei syyskuun ensimmäisellä viikolla käynnistyvä amerikkalaisen jalkapallon yliopistosarja ja syyskuun toisella viikolla käynnistyvä NFL kilpaile näkyvyydestä ja katsojien suosiosta PGA Tourin finaalikisojen kanssa.

European Tourin kannalta tilanne on hankala ja kaksijakoinen. PGA Tourin paketoitua kautensa ET:llä pelataan vielä kymmenen varsinaisen kauden ohjelmistoon kuuluvaa kilpailua sekä kolmen kisan mittainen finaalisarja, joka päättyy 24. marraskuuta – siis peräti kolme kuukautta PGA Tourin viimeisen kilpailun jälkeen.

Syyskaudella kansainvälisen kilpagolfin valokeila siirtyykin vahvasti Euroopan kiertueelle ja tilanne saattaa houkutella kilpailuihin mukaan myös kiertueella pelaavia jenkkejä. Alkukauden osalta tilanne on kuitenkin haastava. Ainakin Rory McIlroy ja Francesco Molinari ovat ehtineet julkisesti ilmoittaa keskittyvänsä alkukauden ajan pääosin PGA Touriin. Moni muukin jenkkikiertueelle pelioikeuden omaava urheilija panostanee keväällä PGA Touriin ET-kisojen kustannuksella.

Valovoimaisimpien tähtien puuttuminen kevään kisoista saattaa heijastua kisojen huomioarvoon, mutta toisaalta se avaa menestysmahdollisuuksia kirkkaimman kärjen takana. Elokuun jälkeen moni kiertueen iso nimi palannee vanhalle mantereelle saadakseen täyteen vaadittavat kilpailut ja säilytääkseen pelioikeutensa ET:lle. Kun viivalle ilmestyy tukku menestyskandidaatteja, nousee kisojen taso ja todennäköisesti mielenkiintokin selkeästi.

Suomalaisittain tilanne on onneksi hyvä, kun käynnistymässä on kaikkien aikojen suomalaisvuosi Euroopan kiertueella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje