[11][17]

[11][17]
PGA Tour

Par jäi alittamatta päätöspäivänä – Paul Casey silti ykkönen Valspar Championshipissä

Englantilainen teki historiaa voittamalla kiekkokaupungin kisan ensimmäisenä pelaajana kahdesti peräkkäin.

PGA Tourin kisoja voitetaan harvoin pelaamalla viimeinen kierros yli parin. Sunnuntaina se riitti, joskin Paul Caseyn (-8) tulos 72 ei ollut isossa kuvassa ollenkaan hassumpi suoritus. Se johti toiseen peräkkäiseen voittoon Valspar Championshipissä, mihin yksikään toinen pelaaja ei ollut aiemmin pystynyt.

Eroa toisen sijan jakaneisiin Etelä-Afrikan Louis Oosthuizeniin ja USA:n Jason Kokrakiin jäi vain yksi lyönti.

Casey laittoi lopussa homman jännittäväksi sortumalla 17. reiällä kolmen putin bogiin. Kokrak pääsi hetkeksi rinnalle, mutta pilasi mahdollisuutensa uusintaan söhrimällä itse bogin viimeisellä reiällä.

Olosuhteet toivat viikonvaihteessa enemmän mieleen U.S. Openin kuin Yhdysvaltain kiertueen peruskilpailun. Sen verran kuiva ja kova Innisbrook Resortin Copperhead-kenttä ennen kaikkea finaalikierroksella oli.

Tulos 68 jäi päivän parhaaksi keskiarvon oltua 72,143. Se on vuoden toiseksi korkein lukema päätöskierroksella heti tuulisen ja sateisen Los Angelesin kisan jälkeen.

”Kenttä oli niin vaikea, että oli lähes mahdotonta pelata virheetöntä kierrosta. Sain kuitenkin vietyä tämän päätyyn saakka, enkä voisi olla tyytyväisempi”, Casey sanoi.

Voitollaan Casey nousi jo kolkuttelemaan paikkaa maailmanlistan top 10:een kiiveten seuraavassa päivityksessä sijalle 11.

Eurooppalaiset ovat voittaneet PGA Tourilla (aiemmin Francesco Molinari ja Rory McIlroy) nyt kolme turnausta putkeen. Ensimmäisen kerran näin kävi vuonna 2010, jolloin Justin Rose (Memorial), Lee Westwood (St. Jude Classic) ja Graeme McDowell (U.S. Open) napsivat ykköstilat peräkkäisinä viikkoina.

Arizonassa asuva Casey, 41, on voittanut pääkiertueilla 16 turnausta, joista 13 on tullut ET:llä. Ensimmäinen voitto Atlantin takana tuli kymmenen vuoden takaisessa Houstonin kilpailussa. Casey on saavuttanut PGA Tourilla viimevuosina tukun vahvoja sijoituksia, mutta paras ote on usein pettänyt ratkaisuhetkillä.

Britti olisi ollut iso vahvistus Euroopan joukkueelle vuoden 2016 Ryder Cupissa, mihin ei hän voinut osallistua luovuttuaan aiemmin ET:n jäsenyydestä. Hän otti Euroopan kiertueen jäsenyyden takaisin seuraavana vuonna ja kuului viime syksynä Yhdysvaltoja kovalla kädellä Pariisissa kurmottaneeseen miehistöön.

Eurooppalaisista kymmenen joukkoon Tampassa sijoittuivat myös Espanjan Jon Rahm (-5/T6) ja Englannin Luke Donald (-4/T9). Ruotsin Henrik Stenson (-1) oli parhaana pohjoismaalaisena 24:s.