[6][5]

[6][5]
PGA Tour

Patton Kizzirestä kauden ensimmäinen tuplavoittaja maraton-uusinnassa

Jordan Spiethin elokuusta jatkunut top 10 -sijoitusten putki katkesi Waialae Country Clubilla.

Kuusi uusintareikää tarvittiin tämänvuotisessa Sony Open in Hawaii -turnauksessa, ennen kuin peli Honolulussa ratkesi Patton Kizziren eduksi.

Seurakseen playoffiin hän sai James Hahnin, joka oli kiriä turnauksen kovimmalla kierroksella sijalta 12 koko kilpailun voittoon. Kaksikko päättyi 72 reiän kilpailussa tulokseen 263 (-17).

Molemmat ykköstilansa PGA Tourilla uusinnassa saavuttaneella Hahnilla oli kaksi tuhannen taalan birdieputtia ratkaista kolmaskin voitto playoffissa Waialae Country Clubin 18. reiällä.

Kolmannella kerralla Hahn onnistui, mutta tuossa vaiheessa alle kaksimetrinen birdieputti riitti vain pitkittämään uusintaa. Lopulliseen niittiin Kizzire tarvitsi parin kuudentena uusintareikänä toimineella 17:llä (par 3).

Kyseessä oli pisin uusinta Yhdysvaltain kiertueella sitten vuoden 2012 Frys.com Openin, jolloin Bryce Molder tarvitsi voittoonsa kahdeksan playoff-reikää.

Kizzirelle voitto oli uran ja meneillään olevan kauden toinen. Ensimmäinen tuli viime syksynä Meksikossa pelatussa OHL Classic -turnauksessa.

Kilpailun voittoa puolustanut Justin Thomas joutui tyytymään 14. sijaan. Neljä pykälää alemmaksi sijoittuneen Jordan Spiethin seitsemän peräkkäisen, PGA Championshipistä alkaneen top 10 -sijoituksen putki puolestaan katkesi Havaijilla.

Skotlannin Russell Knox (-13) mahtui ainoana eurooppalaisena top 10:een. Hän jakoi kymmenennen sijan. Ruotsin Jonas Blixt karsiutui, kisassa ei ollut muita pohjoismaalaisia.