Hyväntuulinen Tiger Woods jatkoi tasapainoisia peliotteitaan isännöimässään 18 kilpailijan turnauksessa. Kuva: Getty Images
PGA Tour |
2.12.2017

Onko vanha Tiger palannut? – taistelee kärjen tuntumassa Hero World Challengessa

Tiger Woodsin pitkä pelitauko näkyi vielä vähemmän kutsukilpailun toisella kierroksella.

Kanssakilpailijoiden havainnot Tiger Woodsin vahvoista otteista syksyn lyhyellä harjoituskaudella alkavat saada katetta. Megatähti pelasi jo Hero World Challengen avauspäivänä kenties odotettua paremmin (69), mutta rahkeissa riitti perjantain kierroksella vielä laadukkaampaan suoritukseen.

Tulos koheni viimeisen reiän bogista huolimatta lyönnillä, ja Woods (-7) lähtee viikonlopun kierroksille jaetulta viidenneltä sijalta neljän muun pelaajan kanssa. Eroa ilmiömäisesti toisella kierroksella pelanneeseen Charley Hoffmaniin on viisi lyöntiä.

”Olen mielestäni yhä taistelussa mukana. Tässä on vielä kaksi pelipäivää edessä, ja uskon, että huomenna on jo vähän vaativammat olosuhteet. Mikäli näin on, hyvällä vakaalla kierroksella voi tehdä nousua”, Woods sanoi.

Woods esitti kutakuinkin virheetöntä peliä ensimmäisellä yhdeksiköllä. Hän iski neljän ensimmäisen reiän periodissa kolme birdieä ja tyylitteli eaglen ulosmenon päätteeksi. Kyseessä oli Tigerin ensimmäinen kilpailuissa tehty eagle sitten vuoden 2015 Wyndham Championshipin toisen kierroksen.

”Oletan, että kaikki toivoivat parasta, mutta tämä on ehdottomasti parempaa kuin odotimme”, sanoi caddie Joe LaCava viitaten Woodsin kahden ensimmäisen kierroksen peliesitykseen.

Kaikkein suurin kysymysmerkki Bahaman turnauksen alla oli, kestääkö Woodsin selkä kilpailutilanteen edellyttämää sataprosenttista pallonlyömistä fyysisestä näkökulmasta.

”Ei minkäänlaista merkkiä kivuista. Se on yksi syy, miksi pelasin yhdeksän päivää putkeen ennen tätä kilpailua. Kroppani on tottunut pelaamiseen. Totta kai peli kilpailutilanteessa on vauhtineen toisenlaista, mutta kroppa tuntuu hyvältä.”

Charley Hoffman oli toisella kierroksella hurjassa iskussa. Kuva: Getty Images

Woods kertoi, että hänen omat odotuksensa kilpailussa ovat muuttuneet kisan edetessä.

”En aluksi tiennyt mitä odottaa, kun en ole kilpaillut. Kroppa tuntuu hieman uudenlaiselta, mutta siihen täytyy vähitellen tottua.”

Takaysillä Woodsin peli ei ollut yhtä lennokasta. Hän oli kierrostaan 11 reiän jälkeen kuusi alle, mutta pelasi viimeisen kolmanneksen kaksi yli.

Tigerin edellinen voitto on peräisin WGC Bridgestone Invitationalista vuodelta 2013. Vaikka voitto Bahamalla ei kartuttaisi Woodsin virallisten voittojen määrää (79) PGA Tourilla, nousisi hän mahdollisen ykköstilan myötä maailmanlistalla 150:n joukkoon. Woodsin tämänhetkinen OWGR-sijoitus on 1199:s.

Lehdistön esittämään kysymykseen, uskotko pystyväsi voittamaan tällä viikolla, hän vastasi hymyillen: ”Mitä itse luulette?”

Charley Hoffman jäi perjantaina lyönnin päähän Albany Golf Clubin kentän voimassaolevasta ennätyksestä. Hän iski kierroksellaan 12 birdieä, mikä on poikkeuksellinen määrä.

Kyseistä tusinaa voi verrata viitosella alkavien kierrostulosten birdiemäärään par 72 -kentillä. Näissäkin tapauksissa birdiesaalis on toisinaan jäänyt pienemmäksi pelaajan tehtyä eaglen tai useamman haamukierroksellaan.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.