27.7.–3.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][9]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Näitä harvoin näkee – PGA Tourin pelaaja teki poikkeuksellisen hattutempun Sony Openissa

Mitään vastaavaa ei ole pääkiertueilla tilastoitu yli 35 vuoteen.

Kolmen eaglen tekeminen par-nelosilla saati pallon upottaminen yhtä monesti reikään pitkältä etäisyydeltä on erittäin harvinaista golfissa. Chez Reavie kuitenkin osoitti PGA Tourin vuoden toisessa kilpailussa Honolulussa, että kun alkaa sopivasti pomppia, niin antaa mennä vain.

Hän sai Sony Openissa perjantain kierroksella unelma-alun iskettyään pallonsa Waielae Country Clubin kentän 10. reiällä kuppiin sand wedgellään reilun 90 metrin etäisyydeltä.

Seuraava huippuhetki koitti 16. väylällä, kun Reavie tarttui rautayhdeksikköönsä ja säkitti pallonsa 136 metrin päästä reiän uumeniin.

”Ensimmäinen oli loistava ja toinen äärettömän hieno. Kolmannen kohdalla ajattelin, että mitähän tuo nyt oikein tekee”, Reavien kanssa pelannut Michael Thompson hämmästeli.

Reavie viimeisteli poikkeuksellisen hattutemppunsa kuudennella reiällä, ja tällä kertaa matkaa kupin perukoille oli 123 metriä.

”Olihan se uskomatonta katseltavaa”, Thompson jatkoi.

Reavie yritti parhaansa mukaan pitää odottamattomista onnistumisista huolimatta päänsä kylmänä.

”Aloin vasta kolmannen eaglen jälkeen miettiä mitä on tullut tehtyä”, hän sanoi.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta sitten vuoden 1983 – jolloin PGA Tour alkoi tehdä reikäkohtaista tilastointia –, kun pelaaja teki kolme eaglea par-nelosilla samalla kierroksella.

Reavie on ennenkin pystynyt ikimuistoisiin saavutuksiin Sony Openissa. Hän teki toissa vuoden kilpailussa hole-in-onen päätöskierroksen 17. reiällä, ja pelasi tuloksen 61.

Yhden kilpailun PGA Tourilla kymmenen vuotta sitten voittanut Reavie, 37, pelasi perjantaina toisen peräkkäisen 65 lyönnin kierroksen, ja on päivän parhaan tuloksen (62) pelanneen Stewart Cinkin kanssa jaetulla kolmannella tilalla. Eroa kisan kärkeen nousseeseen Matt Kuchariin (-14) on neljä lyöntiä.

Skotlannin Russell Knox ja vastikään Slovakian kansalaisuuden saanut Rory Sabbatini ovat parhaina eurooppalaisina jaetulla 20. sijalla kokonaistilanteessa viisi alle.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (1 kpl)

  • titullapaahan says:

    Ehkä tässä yhteydessä on sopiva muistuttaa, että eagle-ennätys Euroopan tourilla on Mikko Ilosella: neljä kappaletta yhdellä kierroksella. Ja kenttähän oli monille suomalaisille tuttu lomakenttä Adeje golf Teneriffalla. Mutta ne oli varmaan tehty lähinnä par vitosilla.