11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

”Nahistelija-Koepkasta” vuoden pelaaja PGA Tourilla

Viime aikoina muistakin kuin pelillistä syistä otsikoihin noussut Koepka voitti kaksi majoria, vaikka joutui olemaan vuoden ensimmäisen kolmanneksen sivussa.

Tällä kaudella kaksi major-voittoa saavuttanut Brooks Koepka on valittu odotetusti PGA Tourin vuoden pelaajaksi.

Koepka joutui olemaan kauden alusta neljä kuukautta sivussa, ja hän missasi muun muassa Masters Tournamentin rannevamman vuoksi. Paluu oli sitäkin hienompi, kun hänestä tuli kesäkuussa ensimmäinen U.S. Openin voittoa onnistuneesti puolustanut pelaaja sitten Curtis Strangen vuonna 1989.

Lisää sulkia hattuun oli tiedossa pari kuukautta myöhemmin, kun Koepka, 28, vei voiton PGA Championshipissä Tiger Woodsin nenän edestä.

Vuoden pelaaja -palkinto on PGA Tourin ammattilaisten eniten arvostama henkilökohtainen tunnustus, sillä se perustuu kanssapelaajien antamiin ääniin.

”Brooks on tuonut toisenlaisen atleettisuuden PGA Tourille, ja tulokset puhuvat puolestaan. Hänen saavutuksensa ovat kauden osalta merkittäviä, huomioiden pitkä poissaolo kilpakentiltä vuoden alussa. Se kertoo hänen työmoraalistaan ja periksiantamattomasta asenteestaan”, PGA Tourin komissaari Jay Monahan sanoi.

Vasta viidentenä pelaajana samana vuonna sekä U.S. Openin että PGA Championshipin voittaneen Koepkan kanssa vuoden pelaaja -ehdokkaiden finaaliin ylsivät Francesco Molinari, Dustin Johnson, Justin Rose, Justin Thomas ja Bryson DeChambeau.

Kahden major-tittelin lisäksi hän päätyi kauden aikana kerran kakkoseksi ja saavutti kolme muuta top 10 -sijaa. Ainoa karsiutuminen tuli Kanadan avoimissa.

Liian laiska äänestämään

Koepka oli varsin looginen ja ansaittu valinta vuoden pelaajaksi Yhdysvaltain kiertueella. Äänestys oli avoinna 24.9.–1.10. välisenä aikana, mutta hän itse jätti äänestyksen väliin. Syy ei ollut kuitenkaan siinä, että Koepka olisi pitänyt valintaansa itsestäänselvyytenä.

”En äänestänyt, koska olin liian laiska. Toisaalta, en koskaan äänestäisi itseäni – en vain pystyisi siihen. Olisin todennäköisesti äänestänyt Brysonia (DeChambeau), koska hän pelasi niin hienon loppukauden, tai sitten Dustinia (Johnson). Aion kyllä äänestää ensi vuonna”, maailmanlistan kolmonen sanoi.

Koepka nousi Ryder Cupin yhteydessä otsikoihin, koska hänen ja Dustin Johnsonin kerrottiin todistetusti nahistelleen haasteottelun jälkeen klubitalolla. Koepka kiisti jyrkästi, että hän olisi ajautunut Johnsonin kanssa välirikkoon.

”Olen ihan normaalisti chattaillut Dustinin kanssa, kuten normaalisti teemme, ja tapasimme toisemme tänä aamuna. Parikymmentä ihmistä voi vakuuttaa, ettei meidän välillämme ole erimielisyyksiä. Olemme nauraneet koko asialle”, hän sanoi.

Myös Ryder Cup -joukkueen kapteeni Jim Furyk vähätteli tapahtunutta.

”Mitä ikinä tapahtuikaan, niin se oli hyvin lyhyt yhteenotto. Kumpikin meni hetkeä myöhemmin samaan taksiin, ja kaverit heräsivät aamulla, niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. He ovat kuin veljeksiä, ja veljekset voivat joskus riidellä. Asialla ei ole ollut mitään vaikutusta heidän väleihinsä.”

Koepka oli mukana viime viikonvaihteessa Skotlannissa käydyssä kolmen kentän ET-kilpailussa, jossa hän jakoi seitsemännen sijan.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje