Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

”Moliwood” osa 2? – Tommy Fleetwood antoi myrskyvaroituksen TPC Sawgrassilla

Players Championshipin ensimmäisellä kierroksella riitti värikkäitä tapahtumia.

Juuri kun yhdysvaltalaiset ovat alkaneet toipua Francesco Molinarin ja Tommy Fleetwoodin eli ”Moliwoodin” aiheuttamasta pyörremyrskystä viime syksyn Ryder Cupissa, on kaksikko tekemässä pahojaan jenkkien kotimaisemissa.

Molinari otti viime viikonvaihteessa upean voiton Orlandossa käydyssä Arnold Palmer Invitationalissa, ja nyt Fleetwood johtaa PGA Tourin lippulaivakilpailua Players Championshipiä ensimmäisen kierroksen jälkeen.

Fleetwood avasi pelin TPC Sawgrassilla tuloksella 65 (-7).

Stadium Coursen 10. tiiltä startannut englantilainen teki yhden birdien ensimmäisellä yhdeksiköllä, kunnes laittoi ison vaihteen päälle jälkimmäisellä kenttäpuoliskolla: hän teki reikien 1–9 jaksossa kuusi birdieä, joista puolet tuli perätysten kierroksen loppuun.

Fleetwood on jahdannut hetken aikaa tosissaan uran ensimmäistä voittoaan USA:n maaperällä. Viikko sitten Orlandossa kolmanneksi sijoittunut britti venytti viimevuotisen U.S. Openin finaalikierroksella tuloksen 63, ja edelle kiilasi loppukahinoissa vain Brooks Koepka.

Merkkejä Fleetwoodin ennakkoluulottomista otteista nähtiin jo kaudella 2017, jolloin hän oli Meksikon WGC-kisassa toinen ja U.S. Openissa neljäs.

”Mitä enemmän olen tällä puolen valtamerta pelannut, sitä paremmin on alkanut sujua. Täällä on toisenlaiset haasteet (kuin Euroopassa) ja nämä (kentät) testaavat pelisi toisenlaisia puolia”, Fleetwood sanoi.

Seuraava askel on ottaa voitto täällä, mutta se ei ole helppoa. On vain jatkettava oikeiden asioiden tekemistä ja keskityttävä itseensä.

Fleetwood on kulkenut tyypillisen, pitkän eurooppalaisen polun matkalla huipulle. Ensimmäinen ammattilaisvoitto tuli Kazakstanissa vuonna 2011. Kypsyminen varsinaiseksi menestyjäksi tapahtui toissa vuonna, jolloin hän voitti ET:n kilpailut Abu Dhabissa ja Ranskassa.

Tiger Woodsin kirjava kierros sisälsi kuusi birdieä ja neljä bogia. Kuva: Getty Images

Pelaaja puolusti viime vuonna onnistuneesti Abu Dhabin kisan voittoa, ja kausi oli kutakuinkin yhtä tasokas kuin 2017, vaikka yhtä ykköstilaa enempää ei tullutkaan.

”Seuraava askel on ottaa voitto täällä, mutta se ei ole helppoa. On vain jatkettava oikeiden asioiden tekemistä ja keskityttävä itseensä.”

Samaan lukemaan Fleetwoodin kanssa iltapäiväkierroksellaan venyi myös Keegan Bradley. Parivaljakko hääri Arnold Palmerin kutsuturnauksen kärjessä 36 reiän jälkeen, ja kumpikin epäonnistui kolmannella kierroksella – Fleetwood 76 lyönnin edestä. Näitä edellislauantain huonoja fiiliksiä kaksikko tuskin enää haluaa muistella.

Fleetwoodin ohella eurooppalaisista top 5:een mahtuu Rory McIlroy, joka ei niin ikään tehnyt torstaina paria heikompaa reikätulosta. Viiden birdien kierros käsitti tuloksen 67, millä heltiää jaettu viides sija. Slovakian kansalaisuuden hiljattain saanut Rory Sabbatini (68) on sijalla T8.

Playersin ensimmäinen kierros tarjosi värikkäitä hetkiä. Näistä poikkeuksellisin oli Harris Englishin (70/T35) kentän 11. reiällä tekemä albatrossi. Lähes samalle viivalle ylsi Ryan Moore (67/T5) toiseksi viimeisellä reiällä iskemällään hole-in-onella.

Toisenlaisesta yllätyksestä vastasi Kiradech Aphibarnrat, joka käytti avauskierrokseensa peräti 84 lyöntiä. Kisassa viimeisenä oleva thaimaalainen ei saattanut arvata, mihin päivä vielä johtaa poistuessaan kentän ensimmäiseltä viheriöltä birdien tehneenä.

Jatkossa maailmanlistan 39:s kirjasi tuloskorttiinsa kuusi bogia, kaksi tuplabogia ja 18. reiällä tulleen triplabogin. Aphibarnrat pelasi kentän kolme viimeistä reikää yhteensä kuusi yli parin.

Niskavaivoisra eroon päässyt Tiger Woods (T35) pelasi tuloksen 70. Tigerin sisääntulo oli tapahtumarikas, sillä kentän jälkipuolisko käsitti vain yhden, 15. reiällä tulleen, parin.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje