16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Mickelsonin näyttävään tilastoon täydennystä − otti jo uran 44. PGA Tour -voiton Pebble Beachillä

Phil Mickelson ei antanut Paul Caseylle mahdollisuuksia maanantaille venyneessä loppuratkaisussa.

Phil Mickelson (-19) piti odotetusti pintansa Pebble Beachin turnauksen varapäivälle siirtyneen finaalikierroksen kahdella viimeisellä reiällä. Hän oli Paul Caseyta kolme lyöntiä edellä, kun englantilainen jatkoi peliä maanantaiaamuna kahdeksalta 15. reiän lyhyellä par-putillaan.

Parivaljakon väliseen eroon ei tullut enää muutoksia pelin päätyttyä puolisen tuntia myöhemmin.

Molemmat saivat loistavan birdiepaikan 17. reiällä, mutta etenkin viimeisen oljenkortensa menettäneen Caseyn yritys jäi vaatimattomaksi. Tämän jälkeen ainoa jännitysmomentti oli kisan kakkostilan kohtalo.

Mickelson, 48, ei selvässäkään johtoasemassa halunnut ottaa turhaa riskiä, vaan lähetti pallonsa 18. lyöntipaikalla raudalla turvallisesti matkaan. Kierroksen päätteeksi kumpikin teki birdien, ja Casey nousi yksin turnauksen kakkoseksi ohi Scott Stallingsin.

”Erityinen viikko ja erityinen paikka. Joka kerta kun saavun tänne, tunnen suurta kiitollisuutta”, sanoi Mickelson, jonka isoisä Al Santos oli yksi Pebble Beachin kentän ensimmäisistä mailapojista.

Voitto oli seitsemän birdien virheettömän kierroksen (65) pelanneen Mickelsonin 44:s Yhdysvaltain kiertueella. Voittotahti ehti jo laantua tuntuvasti, onnistuttuaan vuoden 2013 Open Championshipin jälkeen vasta reilut 4,5 vuotta myöhemmin Meksikossa.

Edellistä Yhdysvaltain maaperällä tullutta voittoaan vasuri oli juhlinut lähes tarkalleen kuusi vuotta sitten. Mickelson nousi saavutuksensa myötä Mark O’Mearan rinnalle Pebble Beachillä eniten kisoja voittaneiden listan kärkeen viidellä ykköstilallaan.

Silminnähden fyysisesti paremmassa kunnossa oleva pelaaja kertoi hiljattain tehneensä isoja muutoksia ruokailutottumuksiinsa kieltäytyen rasvaisesta ja prosessoidusta ruoasta. Myös svingin biomekaniikan tutkiminen ja kova harjoittelu ovat lisänneet hänen mailanpään nopeuttaan kunnioitettavat kuusi mailia tunnissa.

Tämä on osa ”Leftyn” isompaa suunnitelmaa tavoitellessaan niin ikään Pebble Beachillä kesäkuussa pelattavan U.S. Openin voittoa. Yhdysvaltain avoimet on Mickelsonin viimeinen puuttuva pala niin sanotusta career Grand Slamista. Yrityksestä ei voi moittia, sillä hän on tilastoinut U.S. Openissa vuosien varrella peräti kuusi kakkossijaa.

Mickelson tiedostaa suosikkasemansa kesäkuussa, mutta muistutti kisan jälkeisessä haastattelussa, että Pebble Beach tulee olemaan U.S. Openissa täysin erilainen kenttä kuin nyt.

”Se ei tule olemaan ongelma. Olen silloin valmis, kun peli käynnistyy”, hän sanoi.

Vähintään kerran jokaisen majorin ovat voittaneet Bobby Jones, Jack Nicklaus (kolmesti), Tiger Woods (kolmesti), Ben Hogan, Gary Player ja Gene Sarazen.

PGA Tourin kaikkien aikojen voittotilastossa yhdeksäntenä oleva Mickelson nousi yhden voiton päähän Walter Hagenista.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje