16.–23.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][16]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Mickelsonilla vahva ote pokaalista – Pebble Beachin kisan ratkaisu siirtyi maanantaille

Phil Mickelson oli kääntänyt kolmen lyönnin takaa-ajoaseman yhtä suureksi johdoksi, kun pimeys keskeytti pelitapahtumat.

Myrskyn vuoksi viivästyneen Pebble Beachin turnauksen neljäs kierros joudutaan pelaamaan loppuun maanantain puolella. Phil Mickelsonilla on kärjessä kolmen lyönnin etumatka, kun jäljellä on enää kaksi reikää.

Samansuuruisessa johdossa sunnuntaina startanneelle Paul Caseylle jäi 16. reiällä noin metrin pituinen par-putti, kun pimeys keskeytti päivän pelitapahtumat. Vasuri oli vielä seitsemän reiän jälkeen kaksi lyöntiä englantilaista perässä, mutta osat vaihtuivat seuraavan 1,5 tunnin aikana päälaelleen.

Pelaajat joutuivat odottelemaan sunnuntaina pari tuntia, ennen kuin rakeiden peittämät viheriöt oli saatu jälleen pelikuntoisiksi. Mickelson olisi ollut valmis jatkamaan kierrosta 17. reiälle, mutta Casey kertoi tuomareille, ettei näe enää kunnolla valon puutteen vuoksi.

Ja vaikka olisi nähnytkin, kyseessä oli järkevä veto Caseyltä, joka samalla halusi ottaa momentumia kierrostaan kuusi alle olevalta Mickelsonilta, ja jättää itselleen maanantaina pienen oljenkorren.

Myös viheriöiden ruoho oli käynyt venyneen päivän aikana pitkäksi, eikä kenties olisi sallinut yhtä helposti pitkiä upotuksia kuin maanantaiaamun vastaleikatuilla pinnoilla. Kaikki kortit kannattaa kääntää, silloin kun tilanne sen sallii.

Caseyn ongelmaksi sunnuntaina muodostui puttipeli: hän missasi neljä peräkkäistä puttia viiden metrin sisällä kierroksen puolivälin tuntumassa. Erityisen ratkaiseviksi hänen kohtalonsa kannalta ovat muodostumassa 11. ja 12. reiän bogit tehtyään päivän aikana vastapainoksi vain kaksi birdieä virheettömän Mickelsonin kuutta vastaan.

Mickelson on voittanut Pebble Beachin kisan neljästi, edellisen kerran vuonna 2012. Pitäessään kärkipaikkansa loppuun saakka, hän tulisi jakaneeksi Mark O’Mearan kanssa kisan tilastoennätystä.

Kaksikko palaa kentälle maanantaina kahdeksalta eli kello 18 Suomen aikaa.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje