Mickelson uhkuu voitonnälkää PGA Tourilla - Golfpiste.com

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista

16.–23.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[9][16]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Mickelson uhkuu voitonnälkää PGA Tourilla

Vasuri on kolmen lyönnin päässä kärjestä Pohjois-Carolinan turnauksessa.

Phil Mickelson (-5) sanoi aiemmin tällä viikolla voittavansa vääjäämättömästi Wells Fargo Championshipin ennemmin tai myöhemmin. Hän on jälleen yhden suosikkiturnauksensa kärkikahinoissa, johon pyrkimässä muun muassa kisan entinen voittaja Rickie Fowler.

Mickelson on sijoittunut Quail Hollow Clubilla pelattavassa kilpailussa kuusi kertaa top 5:een, mutta voittotili on edelleen avaamatta. Hänen mielestään on vielä liian aikaista ryhtyä puhumaan voitosta. Pallonlyönti sujui mainiosti menneen viikon harjoituksissa, mutta avausten tarkkuuden kanssa riittää edelleen tekemistä.

”Lyönnit viheriön ympäristössä ja lähipelini on jo pitkän aikaa toiminut hyvin. Ne pelastavat silloin, jos en lyö palloa puhtaasti. Jos myös lyöntipeli toimii, on odotettavissa todella kova kierrostulos”, 46-vuotias Mickelson sanoi.

Tuloksen 70 pelanneen ”Leftyn” edellinen voitto on vuoden 2013 Open Championshipistä, joten paineet ison menestyksen suhteen kasvavat viikosta toiseen.

Rory McIlroyn (-2) kanssa pelaava Rickie Fowler (-5) löi perjantaina tuloksen 68. Hän jakaa Mickelsonin kanssa viidettä sijaa.

”Oli hauskaa kirittää toisiamme, mutta olisi ollut mukavampaa, jos molemmilla olisi sujunut vielä vähän paremmin”, Fowler sanoi viitaten McIlroyn loppusuoran esitykseen.

Kahteen bogiin päättyneestä 69 lyönnin kierroksestaan huolimatta McIlroy sanoi pelin menneen taas askeleen verran oikeaan suuntaan. Hän ei ole pelannut kilpagolfia sitten huhtikuun alussa käydyn Masters-turnauksen.

Wells Fargo Championshipin voittoa puolustava McIlroy toivoo viikonvaihteessa luonnollisesti samanlaista lentoa kuin vuosi sitten, jolloin hän pelasi jälkimmäiset kierrokset yhteensä 14 alle, ja voitti kisan seitsemällä lyönnillä.

Andrew Loupe on kisan kärjessä tilanteessa kahdeksan alle.

Rannevammansa jälkeen ensimmäistä turnaustaan kahdeksaan kuukauteen pelannut Jim Furyk (+4) karsiutui selvästi jatkosta.

Päivän erikoisuuksiin liittyi tapahtuma, jossa Zac Blair kopautti putterilla päätään sillä seurauksella, että mailan varsi vääntyi. Blair käytti mailaa vielä samalla reiällä, mutta ei sanojensa mukaan huomannut varren vääntymistä.

Blair kertoi asiasta seuraavalla reiällä kilpailun tuomarille, ja koska pelaajan käyttämän putterin ominaisuudet olivat muuttuneet, hänet oli diskattava turnauksesta.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje