11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Mickelson pelästyi raffia – jättää hankalat kentät pois kisaohjelmastaan

”Lefty” aikoo valita jatkossa kisaohjelmaansa kenttiä, jossa hän voi pelata hyökkäävää golfia ilman ikävän raffiheinän pelkoa.

Phil Mickelsonista kehkeytyi surullisen hahmon ritari Ranskassa pelatussa Ryder Cupissa. Le National -kentän ankara viritys ei sopinut Leftyn pelityylille, joka tunnetusti on mitään pelkäämätön ja kaikkea muuta kuin kontrolloitu.

Mickelson on pidetty hahmo, sillä hänen peliään on mukava katsoa. Missit ovat isoja, mutta usein pelastuksetkin näyttäviä. Le Nationalilla kentän viritys kuitenkin rankaisi Mickelsonia ja muita avauksiensa tarkkuuden kanssa kamppailevia pelaajia kovalla kädellä. Sen seurauksena konkarin rooli Yhdysvaltojen joukkueessa oli olematon. Mickelson hävisi kummatkin pelaamansa ottelut.

Mickelson kritisoi epäsuorasti kentän viritystä liian armottomaksi.

”Väylät olivat 13–15 metriä leveitä. Ben Hogan, joka on kaikkien aikojen parhaita pallonlyöjiä, sanoi, että hänellä on viiden prosentin virhemarginaali. Jos lyöt avauksesi 300 jaardin päähän, niin kuin lyömme, väylän pitäisi olla 30 jaardin levyinen, jotta siihen voisi osua”, Mickelson laukoi.

Samalla hän kuitenkin unohti, että kaikilla väylillä ei ehkä ole järkevää lyödä avausta mahdollisimman pitkälle, vaan mahdollisimman tarkasti. Väylät eivät myöskään olleet kaikilla väylillä tai kaikista kohdin niin kapeita kuin Mickelson antoi ymmärtää. Leveämpi kohta löytyi useimmilta väyliltä, se ei kuitenkaan aina sijainnut täyden draivin päässä.

Le Nationalin viritys on saanut paljon kiitosta nimenomaan siitä, että se korosti pelistrategian ja -taktiikan sekä tarkkuuden merkitystä. Monen mielestä tämänkaltainen kentän viritys on juuri sitä mitä golf tarvitsee pitääkseen kiinni luonteestaan. Välinekehityksen myötä golf nimittäin uhkaa muuttua pituuslyöntikilpailuksi, jos kentän viritys antaa siihen mahdollisuuden.

Mitä ilmeisimminkään ”Lefty” ei kuulu samaan koulukuntaan, vaan nautti enemmän PGA Tourinkin suosimasta golfista, jossa palloa piiskataan tiiltä niin pitkälle kuin mahdollista huolehtimatta siitä, päätyykö se raffiin vai ei.

”Raffi oli brutaalia, melkein pelaamatonta, enkä minä pelaa niin. En pidä siitä”, Mickelson kommentoi Le Nationalia ennen Safeway Openia, jossa oli lopulta 17:s.

Mickelson myös kertoi vähentävänsä kilpailumäärää tulevalla kaudella. Hän myönsi, että ikäkin painaa, eikä mies 48-vuoden iässä enää jaksa olla terävimmillään joka viikko, jos kisarytmi on liian tiukka. Karsinta osuu kilpailuihin, jossa kentällä on hankala raffi.

”En aio pelata enää kisoja, joissa on samankaltainen raffi. Se on ajanhukkaa. Aion pelata kentillä, jotka ovat pelattavia ja joilla voin pelata aggressiivisesti ja hyökkäävästi, tehdä paljon birdieitä ja pelata sellaista golfia, jota tykkään pelata”, hän kuvaili.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje

Artikkelin kommentit (2 kpl)