11.–18.6. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[14][22]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Mestarit Havaijilla – kolme isoa nimeä puuttuu jälleen joukosta

PGA Tourin viime kauden voittajat käynnistävät kautensa tuttuun tapaan Havaijilla.

Euroopan puolella sulatellaan vielä kinkkua, mutta ison meren tuolla puolen golfvuosi polkaistaan käyntiin torstaina Havaijilla. Perinteikkäässä mestarien turnauksessa, Sentry Tournament of Championsissa, kentälle pääsevät kaikki PGA Tourilla viime vuonna kilpailun voittaneet pelaajat.

Kolme heistä, Tiger Woods, Phil Mickelson ja Justin Rose, jättävät kisan väliin, joten mukana on kaikkiaan 34 pelaajaa. Woods ei ole pelannut kilpailussa vuoden 2005 jälkeen, vaikka olisi päässyt mukaan seitsemän kertaa. Mickelsonin viimeisin esiintyminen tapahtui vuonna 2001. Kilpailussa ei ole cutia, vaan kaikki urakoivat täydet neljä kierrosta.

Asiantuntijoiden ennakkoanalyyseissä erääksi voittajasuosikeista on nostettu hieman yllättäen aussi Marc Leishman. Australialaisten pelituntuma on talvikauden kisojen ansiosta hyvä ja Leishman hallitsee myös kovat tuulet, joita Havaijilla ei pääse karkuun. Leishman voitti PGA Tourilla CIMB Classicin lokakuussa. Viime vuonna hän oli Havaijilla seitsemäs.

Kisan voittoa puolustaa Dustin Johnson, joka oli ykkönen myös 2013. Johnsonin menestys ei olisi suuri yllätys tänäkään vuonna. Vuosi sitten Johnsonin voittomarginaali oli peräti kahdeksan lyöntiä.

Mukana on myös maailmanlistan ykkönen Brooks Koepka, joka vuosi sitten jätettiin tylysti koko joukon hännille. Eurooppalaisista kiinnostavimmat ovat Rory McIlroy, Francesco Molinari ja Jon Rahm, joka vuosi sitten kuittasi kisasta tililleen kakkossijan.

Suomesta käsin kilpailun seuraaminen on haastavaa peräti 12 tunnin aikaeron takia. Kisa starttaa kello 10.00 aamulla paikallista aikaa eli kello 22.00 Suomen aikaa torstaina.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje