Live scoring 21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][24]
KilpailuaSuomalaista
PGA Tour

Matt Kuchar tuli katumapäälle – sijaiscaddie saamassa toivomansa palkkion

Kuchar puolustautui vielä tällä viikolla sanomalla, että 5000 dollaria on erinomainen tienesti caddielle. Julkinen paine sai mielen muuttumaan.

Matt Kucharin ja hänen caddienaan marraskuussa pelatussa voittoisassa Meksikon turnauksessa toimineen David Ortizin tarina on saamassa uuden käänteen.

Kuchar ilmoitti vielä aiemmin tällä viikolla maksaneensa caddielle sopivan summan tämän palveluksista Mayakoba Classic -turnauksessa. Ortiz kuittasi työstään 5000 dollaria, mikä on alle neljä prosenttia siitä mitä vakituinen caddie olisi saanut palkkioina.

Pian Los Angelesissa meneillään olevan kisan ensimmäisen kierroksen jälkeen Kuchar julkaisi tiedotteen, missä hän pahoitteli tunteettomia kommenttejaan antaen keskiviikkona ymmärtää maksaneensa sijaiscaddielleen tarpeeksi suuren korvauksen.

Pelaaja kertoi tiedotteessa aikeestaan maksaa Ortizille vielä 45 000 dollaria, minkä lisäksi hän haluaa maksaa Mayakoban turnauskoneistolle julkistamattoman summan tukeakseen hyväntekeväisyyttä alueella.

Marraskuussa saavutettu voitto oli Kucharille ensimmäinen neljään vuoteen. Sittemmin entinen PGA Tourin pelaaja Tom Gillis kertoi sosiaalisessa mediassa Kucharin maksaneen pilkkahinnan vakituista caddietaan John Woodia tuuranneelle Ortizille, ja kohu oli valmis.

Kuchar sai Meksikon turnauksen voitosta noin 1,3 miljoonaa dollaria, mistä vakituisen caddien osuus olisi ollut kymmenen prosenttia eli noin 130 000 dollaria.

”En takuulla menetä tämän vuoksi yöuniani. Olen iloinen hänen puolestaan loistavasta viikosta. 5000 dollaria on erinomainen viikkotienesti”, hän kertoi vielä keskiviikkona.

Ortiz sanoi alkuviikosta, että oli toivonut pelaajalta 50 000 dollarin palkkiota. Caddie totesi, että hänelle tarjottiin myöhemmin 10 000 euron lisäpalkkiota, mutta jätti ottamatta tämän vastaan pitäen summaa edelleen alimitoitettuna.

Aion soittaa tänään Davidille kertoakseni jotain mikä on pahasti myöhässä, ja pyytää anteeksi tilannetta, mihin hän on joutunut.

Kuchar sanoi tiedotteessa, että hänen tämänviikkoiset kommenttinsa näyttivät pahentaneen asioita.

”He saivat näyttämään asiat siltä, että olisin syrjinyt David Ortizia ja hänen taloudellista tilannettaan. Se ei ollut tarkoitukseni. En ole sellainen, eikä tuollainen käsitys ilmennä itseäni. Olen koko urani yrittänyt osoittaa positiivisuutta ja kunnioitusta. Tässä tapauksessa nuo arvot eivät kohdanneet sanojeni kanssa.”

Myös Sony Openin tammikuussa voittanut Kuchar, 40, on tienannut urallaan yli 46 miljoonaa dollaria palkintorahaa. Hän on kauden mittaisen FedEx Cupin pistetilaston kärjessä.

Kuchar pahoitteli kannattajilleen palkkioselkkauksen eskaloitumista, ja pyysi näiltä anteeksi periaatteidensa vastaista käytöstä, mikä ei edusta hänen ”näkemystään tässä mahtavassa urheilulajissa”.

”Petin itseni, perheeni, yhteistyökumppanini, kaikki läheiset, mutta myös David Ortizin. Aion soittaa tänään (perjantaina) Davidille kertoakseni jotain mikä on pahasti myöhässä, ja pyytää anteeksi tilannetta, mihin hän on joutunut. Tulen varmistamaan, että hän saa kokonaisuudessaan sen mitä on toivonutkin.”

Avauspäivän sateiden hidastamassa Los Angelesin turnauksessa, Kuchar (31 reikää) jakaa 34. sijaa. Genesis Openin kärkipaikkaa jakavat Justin Thomas (30 reikää) ja Adam Scott (29 reikää). Kucharilla on matkaa kaksikkoon seitsemän lyöntiä.

Kilpailun isäntä ja seuratuin pelaaja Tiger Woods (-1/30 reikää) on niukasti ennustetun cut-rajan yläpuolella.

Lisää aiheesta

Tilaa Golfpisteen uutiskirje