[11][17]
PGA Tour

Kuchar käänsi päätöspäivän vaikeudet Honolulussa ylivoimaiseksi voitoksi

Tarkasti palloa lyönyt Matt Kuchar tuntuisi saaneen ketsuppipullon auki.

Matt Kuchar (-22) otti lopulta selvän voiton vuoden toisessa perättäisessä Havaijilla käydyssä PGA Tourin kilpailussa. Eroa kakkoseksi sijoittuneeseen Andrew Putnamiin kertyi finaalikierroksen vaikeasta alusta huolimatta neljä lyöntiä.

Kahden lyönnin etumatkalta sunnuntain kierrokselle startannut Kuchar teki viiden ensimmäisen reiän jaksossa kolme bogia, ja menetti kärkipaikkansa Putnamille. 40-vuotias konkari säästeli kuitenkin ruutiaan kierroksen jälkipuolelle.

Nousu alkoi yhdeksännen reiän birdiellä hänen tehtailtuaan Waialae Country Clubin kentän sisääntulossa vielä viisi birdieä lisää.

Voitto oli Kucharille kauden toinen ja uran yhdeksäs PGA Tourilla. Hänen voitoton jaksonsa oli ehtinyt venyä ennen marraskuussa tullutta Meksikon kisan ykköstilaa yli neljän vuoden pituiseksi.

Olympiamitalistin ajatukset pysyivät viikonvaihteessa koossa, vaikka perjantaina levinneessä twiitissä entinen PGA Tourin pelaaja väitti hänen maksaneen Meksikon kisan voitosta sijaiscaddielleen taskurahoihin verrattavissa olevan palkkion.

Viime kausi oli Kucharille erityinen pettymys, sillä hän jäi ensimmäisen kerran kiertueen finaaliturnauksen Tour Championshipin ulkopuolelle. Syksyllä päättyi myös kahdeksan peräkkäisen osallistumisen putki Ryder Cupissa tai Presidents Cupissa.

”Se oli turhauttavaa kun tein mielestäni hyviä asioita, mutta tuloksia ei vain näkynyt”, Kuchar sanoi.

Kuchar osoitti Honolulussa vahvuuttaan pelin tärkeimmällä osa-alueella. Hän oli omaa luokkaansa turnauksen griiniosumatilastossa 83,33 prosentillaan, kun 72 lähestymisestä 60 tavoitti viheriön. Draivitarkkuudessa Kuchar oli koko joukon neljäs.

Ensimmäisen kerran jo vuonna 1986 Sony Openissa pelannut veteraani Davis Love III (-16) oli kilpailussa seitsemäs. Huhtikuussa 55 vuotta täyttävä major-voittaja lähtee seuraavaksi Singaporeen, missä hän tavoittelee Asian Tourin kilpailussa paikkaa puolen vuoden kuluttua pelattavaan Open Championshipiin.

Slovakian Rory Sabbatini ja Englannin Ian Poulter (-8) jakoivat Honolulussa parhaina eurooppalaisina 33. sijaa.