Jordan Spieth on jäänyt kakkoseksi kahdessa edellisessä pudotuspeliturnauksessa. Olisiko nyt hänen vuoronsa voittaa? Kuva: Getty Images
PGA Tour |
12.9.2017

Kovalla kolmikolla PGA Tourin pudotuspelien voitto jo nyt omissa käsissä

Jordan Spieth, Justin Thomas ja Dustin Johnson voivat jo kääntää katseensa East Laken turnaukseen. Heistä kukaan tuskin silti laskettelee Illinois’sa puolivaloilla.

PGA Tourin pudotuspelien ratkaisuviikot ovat käsillä, kun playoff-sarjan toiseksi viimeinen kilpailu starttaa torstaina Illinois’sa. BMW Championshipissä on mukana 70 pelaajaa, joista 30 jatkaa FedEx Cupin finaaliturnaukseen.

Conway Farms Golf Clubilla palataan viikon tauon jälkeen asetelmiiin, jossa Jordan Spieth pitää hallussaan FedEx Cupin kärkipaikkaa. Edellisen kilpailun, Dell Technologies Championshipin, voittaja Justin Thomas on kakkosena ja ensimmäisen pudotuspelikisan hoidellut Dustin Johnson kolmantena.

Edellä mainittu kolmikko on jo varmistanut paikkansa pistetilaston top 5:ssä ennen Tour Championshipiä. Siten kuka tahansa heistä sattuukin voittamaan Atlantan turnauksen, korjaa nimiinsä myös koko FedEx Cupin mestaruuden.

Pisteissä seuraavina olevat Hideki Matsuyama ja Jon Rahm tarvitsevat BMW Championshipissä vahvan esityksen tai vaihtoehtoisesti toivovat, että heidän takanaan olevat pelaajat eivät ole tällä viikolla parhaimmillaan.

Johnson myös puolustaa Conway Farmsin kisan voittoa. DJ jätti viimevuotisessa turnauksessa Paul Caseyn kolmen lyönnin päähän. Molemmat yltyivät kyseisellä viikolla loistavaan peliesitykseen, sillä heidän yhteenlaskettu tuloksensa alitti parin peräti 43 lyönnillä.

Tämän hetken tilanteen perusteella viimeisenä Tour Championshipiin olisi menossa pisteissä sijalla 30 oleva Bill Haas. Listaa hieman alaspäin selatessa vastaan tulevat muun muassa Sergio Garcia (34:s), Phil Mickelson (36:s), Ian Poulter (47:s) ja FedEx Cupin voittoa puolustava Rory McIlroy.

Mickelson pelaa Conway Farmsilla 41. playoff-turnauksensa. Tällä sektorilla on FedEx Cupin maratontaulukon ykkösenä.

BMW Championship tunnettiin vuoteen 2007 saakka Western Openin nimellä. Kilpailu juontaa juurensa peräti 1800-luvun viimeisiin vuosiin, ja suurista mestareista sen ovat voittaneet muun muassa Walter Hagen, Ben Hogan, Sam Snead, Byron Nelson, Arnold Palmer, Jack Nicklaus, Tom Watson, Jack Nicklaus ja Tiger Woods.

Chicagon esikaupunkialueella sijaitseva Conway Farms -kenttä on avattu vuonna 1991. Tuulenpieksemä layout sisältää useita riskinottoon houkuttelevia reikiä.

Vaikka FedEx Cupin kärkikolmikko on jo sinetöinyt tavoitelluimmat asetelmansa Tour Championshipissä, ei heiltä saa Illinois’n turnauksessa mitään ilmaiseksi.

Kärkikamppailuun riittää potentiaalisia ehdokkaita, mutta Paul Caseyn, Jason Dayn ja Marc Leishmanin tuhti menestys ei olisi iso yllätys.

Kommentit

Oma kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.