[6][5]

[6][5]
PGA Tour

Kodairasta uusi japanilaistähti PGA Tourille? – kaatoi Players-yllättäjän uusinnassa

Mastersissa edukseen esiintynyt tokiolainen saavutti ensimmäisen voittonsa kotimaan ulkopuolella.

Miesten maailmanlistan top 30:ssa ei riitä samalla tavalla tungokseksi saakka aasialaisia pelaajia kuin naisten puolella.

Nyt heitä on tasan kaksi, kiitos Satoshi Kodairan, joka kunnostautui Hilton Headin saarella, Etelä-Carolinassa viikonvaihteessa käydyssä RBC Heritage -kilpailussa.

Japanilainen kypsytti Korean Si Woo Kimin turnauksen kolmannella uusintareiällä tekemällään birdiellä. Jälkimmäinen nousi viime keväänä suuren yleisön tietoisuuteen korjattuaan ison potin Players Championshipissä täydellisenä yllättäjänä.

Kodaira esitti finaalikierroksella melkoisen loppukirin, oltuaan 54 reiän jälkeen top 10:n ulkopuolella, viisi lyöntiä kärjestä. Hän iski sunnuntaina tuloksen 66, ja sai odotella tunnin verran klubitalolla viimeisessä ryhmässä pelanneen Kimin maaliintuloa.

Kyseessä oli tähän talveen saakka uraansa yksinomaan Japanissa luoneelle Kodairalle ensimmäinen voitto kotimaan ulkopuolella. 28-vuotias pelaaja on saavuttanut vuosina 2013–2017 kuusi ykköstilaa Japan Tourilla, näistä kaksi on kiertueen omia ”majoreita”.

Maailmanlistalla sijalle 27 kiivennyt Kodaira väläytteli osaamistaan jo toissa viikolla pelatussa Master Tournamentissa, jossa hän venyi 28:nneksi.

Puhtaasti aasialaisten pelaajien uusinnat ovat PGA Tourilla harvinaisuuksia. Kuva: Getty Images

Bryson DeChambeau jakoi kolmannen sijan kisaa päätöspäivään lähdettäessä johtaneen Luke Listin kanssa. He jäivät uusinnasta lyönnin päähän.

Ian Poulter sijoittui parhaana eurooppalaisena seitsemänneksi. Englantilainen oli vielä finaalikierroksen puolivälissä voittotaistelussa, mutta tarvitsi sisääntulossa viiden bogin rasittamana 40 lyöntiä.

Poulter voitti kaksi viikkoa sitten PGA Tourilla ensimmäisen henkilökohtaisen turnauksensa yli viiteen vuoteen.

Dustin Johnson oli Harbour Town Golf Linksillä käydyssä kilpailussa 16:s, mikä riitti pitämään hänet maailmanlistan ykkösenä 61. peräkkäisenä viikkona.

DJ aikoo pitää seuraavaksi kolmen viikon kilpailutauon, mikä sisältää muun muassa Bahamalle suuntautuvan lomamatkan. Hän palaa tositoimiin toukokuun toisella viikolla pelattavassa Players Championshipissä.